Rize’de Atatürk Caddesi üzerinde bulunan MHP Rize İl Başkalığı binasının tabelası yerinden sökülerek kırıldı. Olayın geçtiğimiz geve geç saatlerde meydana geldiği tahmin ediliyor. Olay sabah saatlerinde parti binasına gelen parti görevlisi tarafından fark edildi. Parti görevlisi üzerinde “Ne mutlu Türk’ün diyene- MHP Rize İl Başkanlığı” yapılı tabelayı yerinden sökülmüş ve kırılmış olarak buldu.



Konuyla ilgili olarak MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz şikayette bulundu. Şikayet üzerine olay yerine gelen polis ekipleri inceleme başlattı. Tabelaya zarar veren kişi yada kişilerin bulunması için parmak izi alınarak çevredeki güvenlik kameraları incelemeye alındı.



Olayla ilgili açıklama yapan MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, Diyarbakır’da “Ne mutlu Türk’üm diyene” yazılı tabelaları söken zihniyetin bir uzantısının da Rize’de olduğunu belirterek, “Sabah görevli arkadaşımız partiyi açmak için geldiğinde tabelayı yerinden sökülmüş ve kırılmış olarak buldu.

Milli Kültür’den,  Milli Birliğe Milli Kültür’den, Milli Birliğe



Bu bize gösteriyor ki Diyarbakır’da “Ne Türk’üm diyene” yazılı tabelaları söken zihniyetin bir uzantısı da ilimizde bulunuyor. Biz zaten bu uzantıların Rize’de olduğunu biliyorduk. “Ne mutlu Türk’üm diyene” yazısından rahatsız olanları emniyet güçlerimize havale ettik. En kıza zamanda bulunacaklarına inanıyoruz. Biz tabelanın daha güzelini yaparak aynı yere asacağız. Bizde Rizelilerde böyle bir çirkin saldırının yaşanacağını tahmin etmezdik. Yapanları esefle kınayıp lanetliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim