AKP’nin “Yeni Anayasa” tuzağı! AKP’nin “Yeni Anayasa” tuzağı!
MHP Afyonkarahisar Milletvekili ve birinci sıra milletvekili Mehmet Parsak, ülkede kayıt dışılar ile birlikte 4 milyona civarında Suriyeli mülteci olduğunu ileri sürdü. Afyonkarahisar’da durumun farklı olmadığın ifade eden Parsak, kentteki mülteci sayısını 4 bine yaklaştığını kaydetti. MHP Milletvekili, “Şu an kimse net rakamı çıkıpta söyleyemiyor. Her ilde mülteci var. Ancak bunların hepsi kayıtlı mı, bunlar ne iş yapıyor, çalışıyor mu? Günlük zamanlarını nerede geçiriyor? Kim takip ediyor bunları? Biz bunlara devlet bütçesinden ne kadar harcıyoruz?” diye sordu. Parsak, hükümetin illere yerleştirilen ve hatta mahalle kurulan 3 milyon Suriyeli mültecinin Türkiye’de kalması karşılığında AB'den 3 milyar Euro yardımı kabul ettiğini ifade etti. Olayın sosyal, ekonomik ve güvenlik boyutunda ki problemlerin her geçen gün arttığına değinen MehmetParsak, bu konuda vatandaşların rahat olmadığını anlattı.


"AFYONKARAHİSAR’DA SAYI 4 BİNE YAKLAŞTI"

MHP Afyonkarahisar Milletvekili, şehirde de mülteci sayısı 4 bine yaklaştığını kayıt dışı olanlarla birlikte bu sayının daha da fazla olabileceğini ifade etti. Parsak, şunları kaydetti: “Bunların birçok barınma, sosyal, ekonomik, sorunları var. Başka şehirlerde 50 bin 100 bin olanlar var. Mahalle kurulmuş olanlar var. İnsanlar hakimiyeti ele almışlar, insanları öldürür hale gelmişler, kriminal meseleler ortaya çıkmaya başlamış. Bu yanlış politikalar devam ederse Afyonkarahisar’da o huzursuzluktan, istikrarsızlıktan üstüne düşen payı alır. Afyonkarahisar’da olmuyor değil. Ama bunlar Afyonkarahisar’ın iyi günleri yani AKP iktidarda kaldığı sürece yanlış dış politikalar, yanlış iç politikalardan dolayı bu tarz sıkıntılarda devam edecektir.”

"AKP’NİN DIŞ POLİTİKADA YAPTIĞI HATALAR YÜZÜNDEN ÇAMURA SAPLANDIK"

“Mülteci sorununu AKP dönemindeki dış politika meselesinden ayrı değerlendirmemek lazım” diyen Parsak, “AKP döneminde bir defa dış politikamız milli değil en önemli yanı burası. İki, istikrarlı değil, tutarlı değil bizi belirsizliklere sürükleyen bir politika. Esad ile Tayyip Erdoğan ailecek tatiller yaparlardı. Şam’da, Diyarbakır’da ortak bakanlar kurulu toplantıları yapılacaktı. Bu tablo bir anda değişti. ABD Suriye politikasını değiştirdi, fakat biz onların Suriye politikasındaki yanlışlıklarına ülkemizi çamura saplamış durumundayız. Ve buradaki istikrarsızlığın en önemli sebeplerinden bir tanesi ne yazık ki Tayyip Erdoğan’ın kendisi ve AKP’nin kendi politikalarının yanlışlıklarıdır.” diye konuştu.

Parsak, bu yanlışlıklardan dolayı Suriye’de bir istikrarsızlık olduğunu ve insanların kaçıp buralara kadar gelmek zorunda kaldıklarını dile getirdi. MHP Milletvekili, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz büyük bir milletiz, büyük bir devletiz. Kapılarımızı gönüllerimizi açalım ama bunları yaparken milli politikamıza uygun davranarak bunu yapalım. Burada büyük Ortadoğu politikası doğrultusunda bağımsız birleşik büyük Kürdistan kurulmasının alt yapı çalışmaları yapılıyor. Irak’ta yapılmak istenen Suriye’de yapılmak isteniyor. Ama buna bizim ülkemizi yönetenler ya alet oluyorlar yada dedikleri gibi bunun eş başkanı durumundalar, ortağı durumundalar. Yani bunun neresinden bakarsanız bakın yanlıştır bu. Öyle olunca da biz buralara sürüklenmiş durumundayız."


AFYONKARAHİSAR'DA NET SAYI BİLİNMİYOR

Afyonkarahisar'da değişik ülkelerden yaklaşık 3 bin mülteci bulunduğu söylense de kaçak dışılıklarla bu rakamın 4 bine yaklaştığı belirtiliyor. Son zamanlarda şehir merkezinde yoğun olarak görülmeye başlayan Suriyelilerden bazılarının cadde ve sokaklarda dilencilik yaparak vatandaşları rahatsız etmesi de tepkilere neden oluyor. Bu insanların kimi cami önlerinde yaşıyor, kimi ellerindeki kağıtlarla yardım istiyor.

Editör: TE Bilisim