ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Almanya'da Bavyera Eyalet Meclisi’nde görevli siyasilerin eş-dost gibi yakın akrabalarını partilerinin bürolarında vergi paraları ile istihdam etmesi skandalına yenileri ekleniyor. Hıristiyan Sosyal Birlik Partili (CSU) iki siyasinin büro işlerini yaptığı gerekçesiyle iki avukatlık bürosuna yüklü miktarlarda ödeme yaptıkları ve bir siyasinin de birkaç bin Euro’ya dijital kamera satın aldığı ileri sürüldü.

Bavyera kabinesinin iki eski üyesi Otmar Bernhard ve Jürgen W. Heike, telefon ve yazışma işlerini tanıdıkları ya da kendi kurdukları avukatlık bürolarına yaptırıp milletvekili başına aylık ayrılan 7 bin 524 Euro’luk bütçeden ödeme yapmış. Süddeutsche Zeitung, vergi paralarından 6 bin Euro’ya dijital kamera alan siyasinin de CSU’lu Alexander König olduğunu iddia etti. Yetkililer, vergi paralarının bu şekilde çarçur edilmesini eleştirirken, iki milletvekilinin de tekrar milletvekili adayı oldukları belirtildi.

Konu hakkında basın bildirisi yayınlayan Hür Seçmenler Partisi Genel Başkanı Hubert Aiwanger, on yıllardır Bavyera'yı yöneten CSU’nun kafasına göre işler yaptığını ve bu tür olayların önüne geçmek için Bavyera’da siyasi değişime ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim