Özgür Özel Yanlış Düşünüyorsunuz, Kutsal Olan Arapça Değil, Dinimizdir Özgür Özel Yanlış Düşünüyorsunuz, Kutsal Olan Arapça Değil, Dinimizdir
MNG Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Günal, "Erzurum'a kâr amaçlı yaptırım yapmadık. Belki zarar ederiz ama önemli olan Erzurum sevdasıdır." dedi.

    Erzurum'da yaptıracağı 230 milyon dolar değerindeki gökdelenler ve AVM'nin tanıtım toplantısına katılan Günal, ülkenin doğusuna ve şehre yatırım yapmaktan duyduğu sevinci dile getirdi. Günal, eski şehirlerarası otobüs terminalinin bulunduğu alanda 230 milyon dolara yaptırılacak olan 25'er katlı gökdelenler ile AVM'nin şehrin ve bölgenin imajına katkı sağlayacağını ifade etti.

    AVM, gökdelenler ve kent otelle ilgili ekonomik bir endişe duymadığını belirten Günal, amacının ülke ve bölge insanına hizmet olduğunu kaydetti. Üretecekleri 420 konutun reel değerinin altında satılacağını ve kâr amacı gütmediklerine işaret eden MNG Holding Yönetim Kurulu Başkanı Günal, "Erzurum'a kar amaçlı gelmedik. Böyle düşünülürse üzülürüm. Konutlarımızı maliyetinin biraz altında satacağız. Belki zarar ederiz ve ama önemli değil Erzurum sevgimiz hepsinden önemli. Erzurum'un ve Doğu Anadolu Bölgesi bakir olduğu kadar yatırımcılara açık bir bölgemiz. Ben de burada diğer iş adamlarına örnek olmak için yatırım yapıyorum." dedi.

    ARTIK OTEL YAPMAYACAĞIM

    Çok sayıda otel yaptığını ve artık yorulduğunu vurgulayan Günal, otel yapmaktan ve işletmekten vazgeçtiğini söyledi. Erzurum'a yaptıracağı otelin istisna olduğuna da işaret eden MNG'nin patronu, şöyle konuştu: "Otelcilikten vazgeçtim. Bir çok ülkede inşaat yapıyorum. 20 binin üzerinde insanla çalışıyorum. 'Erzurum'a da otel yap' dediler yaptım."

    Gökdelenlerin yapıldığı alanın yanı başındaki diğer binaların görselliğinin bozulmaması için mevcut konutlar ile gökdelenler arasında daha düşük katlı AVM binasının yapılacağını da aktaran Günal, bu sayede komşuların küskünlüğünün önüne geçileceğine dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim