Boğazlıyan Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti seçimini yaptı Boğazlıyan Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti seçimini yaptı
Yozgat’ta Hakan Akçinlioğlu (36) adlı mobilya ustası, atık maddelerden tarihi konak maketleri yapıyor. Akçinlioğlu, minyatür eserlerin yer aldığı bir merkez kurmayı hayal ettiğini belirtti.

        Atıklardan yaptığı maketlerin çeşidini her geçen gün geliştiren Akçinlioğlu, tarihi konaklardan siyasi parti genel merkezlerine kadar pek çok önemli yapıyı makete dönüştürüyor. Son olarak Şahin Tepesi'nin maketini yapan Akçinloğlu, fırsat verildiğinde maketini yapamayacağı hiçbir yapının olmadığını belirtti.

        Geçimini 10 yıldır maket yaparak sağladığını belirten Akçinlioğlu, "İmkanlarım kısıtlı olduğu için fazla bir üretim yapamıyorum. Küçük atölyemde ancak sipariş üzerine bu işleri yapıyorum. İmkanım olsa daha fazla üretim yapabilirim. Yaptığım maketlerin fiyatları ise 50 ile 500 TL arasında değişiyor. Son yaptığım Şahin Tepesi maketini 45 günde tamamladım." dedi.

        Yozgat’ın tarihi ve kültürel değerlerini içine alan minyatür bir yerleşim merkezi yapmayı hedeflediğini ifade eden Akçinlioğlu, "Türkiye’de 5 ilde yapılan minyatür maketlerden oluşan bir merkezi Yozgatımıza kazandırmak tek hayalim. Tabi bunu gerçekleştirmek maddi açıdan kolay değil, o yüzden ilimizin değerli yöneticilerinin desteğine ihtiyacım var. Tarihi Çapanoğlu Büyük Camimiz, Tarihi Hayri İnal Konağı ve daha bunlar gibi birçok değerlerimizin yer aldığı bir alanda bu maketlerin bulunarak turizme kazandırılmasını istiyorum. Yapılan minyatür Yozgat maketlerini ziyaret etmek isteyen vatandaşlardan da çok cüzi bir giriş ücreti alınarak Yozgat ekonomisine kazanç sağlayabiliriz." şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim