İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
 Morgan Freeman dün İngiltere'nin başkenti Londra'nın en işlek caddelerinden Oxford Street'te teröre karşı yürüyen Müslümanların eylemine destek verdi. Yürüyüşün ardından düzenlenen bir camide düzenlenen Aşure Günü'nde Freeman, diz çöküp dua etti sonra da dağıtılan tatlıdan yedi.

Şu sıralar National Geographic kanalı için çekimleri devam eden 'The Story of God (Tanrının Hikayesi)' isimli belgeselin yapımcılığını üstlenen Morgan Freeman, dünya üzerindeki dinlerin kökeni ve tarihi üzerine araştırmalar yapıyor.

Çeşitli ülkelerdeki dini ibadethaneleri gezen ABD'li oyuncu, son olarak Londra'daki Ebul Kasım Hoi Vakfı'na ait bir Şii türbesindeki düzenlenen aşure duasına katıldı. Türbede diz çökerek dua eden Freeman'ın fotoğraflarını çeken Londralı Müslümanlar, bu kareleri sosyal medyada paylaştı.

 

Aşure yedi

Muharrem ayının en kutsal günü kabul edilen Aşure gününde yapılan duaya katılan Freeman, duadan sonra dağıtılan aşure tatlısından da yedi. ABD'li usta aktörün bu hareketi dünya basınında da geniş yer buldu.

(Kaynak: Mynet)

Editör: TE Bilisim