Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Rusya’nın başkenti Moskova’da ev kiraları cep yakmaya devam ediyor. Bazanda.ru internet portalında yer alan 160 metrekare lüks dairenin aylık kirası 904 bin ruble (30 bin dolar).

Bolşoy Gnedikovski Preulok’ta bulunan daire 2 oda bir salon ve geniş bir mutfaktan (22 metrekare) oluşuyor. Puşkinskaya metrosuna yürüme mesafede bulunan dairede özel ve lüks mobilyalar, antik eşyalar bulunuyor. Apartmanın özel fitnes salonu, çocuk oyun merkezi ve üç araçlık özel parkı da var.

Emlakçı şirketinin kiralamaya çalıştığı Park Kulturı metro istasyonuna yakın üç odalı bir başka apartman dairesi de aylık 26 bin dolar. Kropokinskaya Caddesi’nde yer alan dört odalı bir başka apartman dairesinin aylık kirası da 25 bin dolar. En pahalı beş daire arasında 20 bin dolar aylık kira ile aynı caddede 3 odalı bir daire daha var. 15-20 bin dolar arasında kiracı bekleyen yüzün üzerinde apartman dairesi var.

Emlak yetkilileri fiyatların makul olduğunu, müşteri bulmakta zorlanmadıklarını ifade ediyor. Özellikle Moskova’da faaliyette bulunan yabancı şirketlerin üst düzey görevlileri pahalı ve lüks dairelere ilgi gösteriyor.

Moskova genelinde sıradan daireler de yeterince pahalı. Bir oda bir salon 45-50 metrekare daireler 60 bin rubleden (2 bin dolar) kiracı bulurken, 2 oda bir salon 70-80 metrekare daireler ise 3 bin doları buluyor. Moskova’nın kısmen dışında tek odalı bir apartman dairesini ancak bin dolara kiralayabilmek mümkün.

Editör: TE Bilisim