Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Türkiye Muaythai Federasyonu Milli takım sporcuları EMF- Avrupa Muaythai Federasyonu tarafından 24 Temmuz’da Portekiz’in Lizbon kentinde yapılacak olan 2013 Avrupa Muaythai Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.

Yaklaşık son 15 gündür İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait Burhan Felek Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi'nde hazırlanan milli takım kafilesi şampiyonaya katılmak üzere uçakla önce İspanya’nın Madrid kentine oradan da otobüsle Portekiz’in Lizbon kentine geçti.

24 Temmuz'da başlayacak olan Avrupa Muaythai Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek 20 sporcuya federasyon yönetim kurulundan ve milli antrenörlerden oluşan 15 kişilik kafilede eşlik ediyor.

Şampiyonaya 20 sporcuyla katılacaklarını belirten Muay Thai Federasyonu As Başkanı M. Salih Aygün, "Milli takımımız 3 etap kamp yaptı. Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Tüm ekonomik sıkıntılara rağmen şampiyonaya öncelikle Başkanımız Halil Durna, İcra Kurulu Başkan vekili Hasan Yıldız ve yönetim kurulu üyelerimizin desteğiyle en iyi seviyede gidiyoruz. Takıma ve sporcularımıza çok güveniyoruz. Şampiyonadan da Allah’ın izniyle altın madalyalarla dönmeyi hedefliyoruz." dedi.

Şampiyonaya katılacak olan Milli takım sporcularının 3 bin kişinin kıyasıya mücadele ettiği bölge ve Türkiye Şampiyonasında dereceye girenler arasından seçildiğini hatırlatan As Başkan Aygün şöyle konuştu:

"Avrupa Muaythai Şampiyonasında en iyi takım olmak arzusundayız normal şartlarda yaptığımız yoğun faaliyetler nedeniyle bütçe sıkıntısı çekiyoruz. Tüm imkanları seferber ettik ve takımı şampiyonaya gönderdik. İnanıyoruz ki sporcularımız şampiyonada ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek."

Şampiyonaya katılacak olan sporcular ve illerini de açıklayan Aygün, "24 – 28 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan şampiyonaya büyük erkeklerde Kayseri’den 48 kg. Sergen Telli, 54 kg. Selim Yıldırım, 57 kg. İsmail Ozan Ünlü, İstanbul’dan 63,5 kg. Gökhan Kılıç, 67 kg. Yunus Baruğ, 75 kg. Yılmaz Öztürk, 91 kg. İbrahim Giydirir, +91 kg. Deniz IŞIK – Ankara, 81 kg. Şahin Aras – Mersin, 71 kg. Emrah Yalçın – Adana, 60 kg. Orhan Erden Mersin, 51 kg. Musa Uysal – Çorum’dan katılacak.

Büyük bayanlarda ise 45 kg. Rümeysa Burulay – İstanbul, 48 kg. Hatice Erdoğan – Antalya, 51 kg. Özlem Şan – İstanbul, 54 kg. Meltem Baş – İstanbul, 57 kg. Elif Güney – İstanbul, 63,5 kg. Hamdü Sena Çınar – İstanbul, 67 kg. Bedia Taçyıldız – İstanbul, 71 kg. Aydan Yursever ise Muğla’dan katılacak. 24 Temmuz'da başlayacak olan Avrupa Şampiyonası müsabakaları 28 Temmuz’a kadar devam edecek."

Avrupa Şampiyonasında (A) divisyonda 1. olan sporcular Ekim ayında IOC-Uluslararsı Olimpiyat Komitesi tarafından programlanan ve Rusya’nın St. Petesburg kentinde yapılacak olan Sport Accord Martialarts Combat Games (Sport Accord Mücadele Spor Oyunları)’da ülkemizi temsil etme şansı yakalayacak.

Editör: TE Bilisim