Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Prysmian Group Türkiye, 2012’de başlayan yatırımlarının ve fabrika optimizasyon projesinin tamamlandığını duyurdu. Bursa'nın Mudanya ilçesindeki fabrikada düzenlenen törende konuşan CEO Hans Hoegstedt, yatırımların önemini vurguladı.

Prysmian Group Türkiye CEO Hans Hoegstedt, fabrikanın 1964 yılında Mudanya’da açıldığı günden bu yana yapılan en büyük yatırımlar kapsamında tesisat kabloların üretim kapasitesini yılda 5 bin ton arttırdığını, verimliliği genel olarak bir noktaya getirmek amacıyla ürün hattında iyileştirmeler yaptıklarını belirtti. Hoegstedt, pazardaki değişken talepleri karşılamak amacıyla yeni makine ve ekipman yatırımlarıyla özel kablo üretim kapasitesini 2 bin ton artırdıklarını söyledi.

Ayrıca, her türlü talebi karşılayabilen global bir firmanın Türkiye operasyonu olan Prysmian Group Türkiye’nin, asansör kabloları üretiminde de yılda 5 bin ton kapasite artışı gerçekleştirildiğini kaydeden Hans Hoesgstedt, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir yandan verimliliği artırmak adına yeni projeler üzerinde çalışırken, diğer yandan orta ve yüksek gerilim kablo üretim hacmini yılda 4 bin 300 ton artırmayı hedefliyoruz. Gerçekleştirilen bütün bu çalışmaların başlıca hedeflerinden biri de karbon ayak izlerini azaltmak ve enerji tüketimini düşürmekti. Yine fabrikadaki yenileme çalışmaları kapsamında, enerji tüketimini 1 milyon kWh seviyesine düşürecek birçok yeni ekipman kullanılmaya başlandı. Bugün bu projenin tamamlanmasıyla 2012 yılı başında ‘Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz’ olarak belirlediğimiz yeni şirket misyonumuzu uygulamaya devam ettiğimiz görülüyor. Bu misyon, daha tanımlandığı ilk yıl başarılı oldu; İstanbul’a verimli ve güvenilir enerji sağlayacak olan, Türk kablo sektörünün hem ilk hem de en yenilikçi ve prestijli projesi olan Çanakkale Boğazı Yüksek Gerilim Denizaltı Kablo Projesi’nin ihalesini kazandık. 2012 yılının sonunda ise ‘Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir…’ girişimimizle, Türk kablo sektörünün en kapsamlı eğitim projesini ve ‘Prysmian Performans Testi’ni başlattık. Yarınlara doğru ilerlerken amacımız, pazardaki konumumuzu yenilikçi ve daha verimli çözümlerle perçinlemek ve her geçen gün daha iyi bir konuma gelmek.”


Editör: TE Bilisim