Pazartesi günü Balıkesir’de CHP adayı Muharrem İnce'nin mitingine bedava ulaşım için ilçe belediyeleri hoparlörlerinden günlerce anons yaptılar. Aynı ilde Cumhurbaşkanının mitingi de vardı ama onun anonsunu veya diğer adayların anonsunu duyamadık. 

Devletin imkanlarını kendi partisi için kullanan kimse kınıyoruz... aynı uygulamayı kendi ilçe belediyeleri ve tüm kamu kurumlarında 
AKP yıllardır yapıyor. 

Devlet; ilçesi, ili ve geneli ile tüm vatandaşlarına, partileri ne olursa olsun eşit mesafede, adil, dürüst ve tarafsız olmalıdır. Devletin imtiyazlı partisi ve parti devleti olmaz. 

Bu çağ dışı soğuk savaş dönemi kafa yapısı ve taşra 
siyaset tarzı artık sona ermeli; her seçim özgür, adil, eşit, şart ve fırsatlarla yapılmalıdır. 

Yani yukarıda bahsettiğim görüntü, CHP de gelse AKP'nin aynısını yapacağının ispatı ve suç üstü yakalanmasıdır. 

Şeflik dönemi CHP ve AKP dönemi parti devleti ne fark eder? 

Muharrem İnce şimdi CHP parti devleti dönemi mi istiyor? Muharrem İnce ile Kılıçdaroğlu'nun parti ve bayrak rozeti değişimi töreni şov muydu? 

Bu sahneyi örnek siyasi centilmenlik olarak ülkem adına alkışlamıştım; ama demek ki yanılmışız. 

Devlet, partiler için ele geçirilip kullanılacak nüfuz alanı değildir. Bu sahneler sadece Türkiye gibi; demokrasisi emekleyen ya da olmayan Orta Doğu vb az gelişmiş ülkelerde var. Bu manzaralar utanç verip sırıtıyor. 

Bitsin artık insanları aldatma, kandırma, şartlandırma, algı kobayı gibi kullanma ve fiili siyasi köle yapma uygulamaları... bunların hepsi bitmelidir.

Sabri Şenel