Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜRKÇEV) ve Başkent Ankara Meclisi İşbirliği ile düzenlenen Nallıhan Kuş Cenneti 4. Foto Safari Yarışması sonuçlandı.

150'den fazla fotoğrafçının çektiği yüzlerce fotoğraf arasında değerlendirmede bulunan seçici kurul, dereceye giren fotoğrafları belirledi. Koordinatörlüğünü Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Ceylan'ın yaptığı yarışmanın seçici kurulu fotoğraf alanında uzman 11 kişiden oluştu.

BİRİNCİ ANKARA'DAN

Türkiye'nin her yerinden katılımın gerçekleştiği yarışmada toplam 50 fotoğraf çeşitli dallarda ödül aldı. Birincilik, ikincilik, üçüncülük ve 5 mansiyon ödülü verilirken, 42 fotoğrafın da sergilenmeye değer görüldüğü ifade edildi. Birincilik ödülüne "Angut Kuşu" fotoğrafıyla Ankara'dan Şenol Uzunoğlu layık görüldü. İkincilik ödülünü "Karabaşlı Ötleğen" fotoğrafıyla İstanbul'dan Serkan Özaydın alırken, üçüncülük ödülü ise Kocaeli'nden Ramiz Aksoy'un oldu. Mansiyon ödüllerine ise Konya'dan Seyit Konyalı, Ankara'dan Selami Oral, Ayşen Özeren ve Şenol Uzunoğlu layık görüldü.

ANKARALILAR BİLE BİLMİYOR

Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı ve 4. Nallıhan Foto Safari Koordinatörü Nevzat Ceylan, yarışmaya katkı sunanlara teşekkür etti. Amaçlarının avcılığın fotoğrafla yapılmasını özendirmek olduğunu belirten Ceylan, "Nallıhan Kuş Cenneti Türkiye'deki iki kuş göç yolundan Balkanlar üzerinden gelen kuş göç yolu üzerinde bulunmakta. Maalesef Ankara'da yaşayanların çoğu da bunu bilmiyor. Burayı insanlar tanıdığında büyük keyif alacaktır" dedi.

TETİK YERİNE DEKLANŞÖRE BASIN

Avcılara saygı duyduğunu belirten Ceylan, yaban hayatı canlılarını yok etmek yerine fotoğraflarla onları ölümsüzleştirmenin çok daha faydalı olduğuna inandığını dile getirdi. Destek devam ettiği sürece Nallıhan Foto Safari yarışmalarının da devam edeceğini vurgulayan Nevzat Ceylan, "Gelin tetik yerine deklanşöre basalım" diye konuştu.
Cihan

Editör: TE Bilisim