İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
1. Gerçekler ile yüzleşmeyi hiç sevmeyiz. Sevdirmemişler. Çocukken çok duymuşuz dur. Avutularak uyutulmayi cocuklugumuzdan iyi hatirlariz. Simdi de gercekler yerine hikaye ve menkibelerden hoslanir olduk.
2. Korkularımız yeteneklerimizin önündedir. Yönetilen de yöneten de korku motivasyonu nu yeterince kullanır olmadık mı.? 
3. Sorgulamayız, korkarız
4. Övülmeyi ve övmeyi severiz. Böylece gerçekler ile yüzleşemeyiz.
5. Ders almayız. Unuturuz.
6. Buda geçer gibi tesellileri severiz. Delip geçer ama çabuk unuturuz. 
7. Bilmeden, öğrenmeden, söylemeyi, selahiyet sahibi olmayı alışkanlık edindik. Bu en kolay iş, ama bizi yöneten bu halimizle bizi kendi emellerine kolayca alet edebilir diye düşünmeyi unuttuk mu.? 
8. Bireyselligimiz çok öne çıktı. Bu halde bizde zafiyet oluşturdu.
9. Oyun kurmak yerine oyunları izlemek hayatımızın önemli bir kısmını işgal eder oldu. Siz oyuna böylece  ram olursanız diziler çok ve muhtelif. 
10. Hesap sormak yerine yoldaş olmayı yeğleriz. Geçiçi de olsa bireysel menfaat bu taraftadır.
11. Hamaset, hayalcilik, görmezden gelmecilik, hoşgörü ilkelerimizden olmuştur. 
12. Olmamız gereken özelliklerimizi sanki aranılan özelliklerimiz miş  gibi sunarak başta kendimizi aldatır olduk. Sonra..
13. Biz bize hayır diyenleri hiç  sevmeyiz. Bizde kimseye hayır demeye korkarız. Böylece aldatmaca oyunumuz içinde kaybolur gideriz. 
14. Emanetin ehli, liyakat, sorumluluk yerine, zafiyetten yararlanma özelliğimizi öne çıkardık. 
15. Görünmezlik iksirine sanki inanmışcasına hareket ediyoruz. Tuzağa düştüğümüz de taşın ne kadar sert olduğunu anlıyoruz  ama...  
16. Sahiden yaradılışınızın gayesi ne?  hatırlayan varmı?   
17. Bütün dolandırıcılar doğru konuşarak avını yakalar. Gafiller ise her zaman bu tehlike ile karşı karşıya gelirler. Ama ders almazlar. Tekrar tekrar inanırlar. Tekrar tekrar aldanırlar. 
18. Kendi kendini yonetemiyenler, yonetilmeyi hakkı muktesebi bilirler. 
19. Güzel söz yılanı deliğinden çıkarır derler ama  Yılan  belki de çıktığı deliğe seni sokabilir. Yılanın işi ne bilirmisiniz. 
20. Kaskarlı mahmut " Devlet olmak, devlet kurmak Tanrının TÜRK ' e armağanıdır der. Ancak Tanrı ile işini bitirir isen, armağanı da geri almaz mı? 
21. Bilgi, bilim ilim sahibi olmadan söz sahibi olanlar ve onların yolundan gidenler nereye giderler.? 
Bu VIRUS nelere kadir olacak göreceğiz. Ama hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.  Tabiidir ki sen istersen. Bu herkes boyle dusunuyor. 

Bize bir sey olmaz, bu da geçer, Biz neleri gördük, bekle gör deyimi  sizi bekleyen akıbete karşı kör  edebilir. Bir görünmeyen VIRUS' un ne yapabildiğini gördük. Daha ne olsaydı mı demek lazım. Durdurun dünya yi inecek var dedi. Duymadınız mı? 

Geleceğe plan yapabilmek için geçmişin envanterlerini iyi analiz yamak gerekmez mi, yoksa nerede kalmıştık deyip " Benim oğlum BINA okur döner döner bir daha okur." Dersek bu bina bitmez  ileri bir derse gecemeyiz.

Sağlıcakla kalın. 

Selam ve saygılarımla

Hüseyin TAŞAR

Editör: TE Bilisim