Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'la dünya güçleri arasında Tahran'ın nükleer programıyla ilgili sağlandığı ifade edilen anlaşmayı 'tarihi bir hata' olarak nitelendirdi.

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders ile görüşmesinden önce açıklama yapan Netanyahu, "İran, nükleer silahlara giden sağlam bir yolu elde etmiş oluyor. Bu yolu tamamlamasını engellemek için konulan yaptırımların birçoğu kaldırılıyor." dedi.

Yaptırımların kaldırılması ile İran'ın elde edeceği yüzlerce milyar dolarlık geliri, bölgede ve dünyada terör ve saldırıların finansmanında kullanacağını iddia eden Netanyahu, "Bu, tarihi denebilecek boyutlarda berbat bir hata." şeklinde konuştu.

UMUDUNU KONGRE'YE BAĞLADI

İran'la dünya güçleri arasındaki anlaşmayı engelleyemeyen İsrail hükümeti, umudunu Amerikan Kongresi'ne bağladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, anlaşmanın Kongre tarafından reddedilmesi için çalışacağı belirtiliyor.

Ynet internet sitesine konuşan İsrailli bir diplomat, "İran'ın nükleer programını 10 yıllığına durduracağı fakat bu süre içinde yaptırımların kaldırılmasıyla kazanacağın milyar dolarları terör finansmanında kullanacağı" yönünde Kongre üyelerini uyaracaklarını ifade etti.

Bugün İran'la anlaşmanın sağlanması durumunda Amerikan Kongresi'nin metni oylamak için 60 gün süresi, olacak.

Editör: TE Bilisim