Almanya’da Hans, Türkiye’de Niyazi’nin emeklilik mukayesesi! Almanya’da Hans, Türkiye’de Niyazi’nin emeklilik mukayesesi!
Netlog firması tarafından Muğla’nın Bayır beldesinde yapımı başlanan Ege ve Akdeniz’in en büyük lojistik merkezi Güney Ege Lojistik Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. 22 bin metre kapalı alanı, aynı anda 58 TIR’ın yükleme ve boşaltma yaptığı ve 400 kişinin iş istihdamının sağlanacağı merkezden Ege ve Akdeniz’e sevkiyat yapılacak.

    Temel atma törenine Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban, MUTSO Gelişim Hareketi Lideri Safa Altaş, işadamları ve vatandaşlar katıldı.

    Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban, beldelerinin Muğla’nın en önemli ticaret merkezlerinden birisi halene geldiğini belirterek, “Yatırımcılarımız için elimizden elen tüm yardımı bugüne kadar yaptık ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Beldemize, Muğlamıza ve ülkemize katma değer sunan, çevreye duyarlı her türlü yatırım için destek vermeye hazırız.” dedi.

    Netlog Firması Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Çak yapılacak lojistik destek hakkında bilgi verdi. Çak, “Güney Ege Lojistik Merkezi’nin çalışmasına 2 ay önce başladık. Bayır belediye başkanımız da yer konusunda yardımcı oldu. İyi ki yatırımımızı Muğla’da yapıyoruz. Muğla Ege ve Akdeniz’in ortasında turizmi ile yer altı ve yer üstü maden kaynakları ile ve tarımı ile önemli bir merkez. 31 bin metre karelik arazi üzerine 22 bin metre karelik kapalı alanda aynı anda 58 TIR’ın yükleme ve boşaltma yapabildiği bir Lojistik merkez yapıyoruz. Şirketimizin İzmir’deki lojistik merkezinin kapasitesinin 11 bin metre kare olduğunu düşünürsek, İzmir’den 2 kat daha büyük bir merkez yapıyoruz. 20 milyon TL’ye mal olacak Güney Ege Lojistik Merkezi’nin tam kapasite ile çalışması halinde 400 kişi istihdam edilecek. Türkiye genelinde 17 ayrı şehirde ve 54 ayrı merkezde şirketimiz hizmet veriyor ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor.” şeklinde konuştu.

    Antalya’da topraksız tarım yapan büyük bir şirketlerinin bulunduğunu belirten Şak, “Muğla’da ikinci yatırımımızı topraksız tarım üzerine yapacağız. Fakat bu yatırımı Muğlalı yerel ortaklarımız ile yapmak istiyoruz. Muğla hava ve iklimi nedeniyle topraksız tarıma çok uygun. Bugüne kadar Muğla’da bu kültür gelişmemiş veya topraksız tarım konusunda çalışma yapılmamış.” diye konuştu.

    Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından temel atma töreni gerçekleşti.

Editör: TE Bilisim