YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, basın mensupları ile işbirliği içerisinde çalışmaya önem verdiğini söyledi.

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Nevşehir Kent Haber ile Yenigün Gazeteleri İmtiyaz sahibi Osman Koca, Doğan Haber Ajansı Muhabiri Ahmet Korkmazer ile Cihan Haber Ajansı Muhabiri Murat Şişman, Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel’i makamında ziyaret etti.

Eylül ayı içerisinde Başbakanlık Koruma Daire Başkanı iken Emniyet Müdürü olarak atanan Mehmet Yüksel’i ziyarette konuşan Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca yoğunluktan dolayı gecikmiş bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, yeni görevinde başarılar diledi.

Osman Koca, "Şehre geleli fazla bir süre olmamanıza rağmen yaptığınız başarılı çalışmaları yakından takip ediyoruz. Halkla, sivil toplum örgütleri ile yakın temasınızı görüyor ve takdir ediyoruz. Önceden beri basınla emniyet teşkilatı iyi bir diyalog içerisinde görev yapıyor. Bu durum sizin döneminizde de şu ana kadar devam ediyor. Üyelerimizde bu durumdan memnuniyetlerini ifade ediyorlar. Görev süreniz içerisinde iyi ilişkilerin ve işbirliğinin artarak devam edeceğine inanıyoruz.” dedi.

Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgiler veren Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, personelin ve kendilerinin gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti. Emniyet ile basın mensuplarının diyalog halinde çalışmasının önemini bildiğini ve arkadaşlarına da söylediğini kaydeden Yüksel “ şehirde yaptığımız çalışmaları gündeme taşımak için basınla birlikte hareket edeceğiz. Yasaların izin verdiği ölçüde iyi bir işbirliği ile çalışmalarımızı sizlerle paylaşmaya önem veriyorum. Nevşehir’de ülkemizin en önemli gündem maddelerinden olan terör olayları yaşanmıyor. Huzurlu ve güzel bir kent. Yaşanan asayiş olaylarının önemli bir bölümünü oluşturan hırsızlığı yapanların çoğunluğunun Kayseri’den gelenler olduğunu tespit ettik.” dedi.

Nevşehir’de yaşayanların polis merkezlerine gelmekten rahatsız olmadıklarını kaydeden Yüksel, bunu polis merkezlerine gelenlerin büyük çoğunluğunun müracaatlarından sonra şikayetçi olmamalarından anladıklarını belirtti.

    Emniyet teşkilatının son 30 yılda büyük bir değişim yaşadığını kaydeden Yüksel, “Bunlar içerisinde halkla ilişkiler ilk sıralarda yer alıyor. Emniyet mensupları halkla iyi bir iletişim içerisine girmeye başladıklarından bu yana güven vererek çoğu olayları ihbar veya dialogla aydınlatmaya başladı. Vatandaşla ilişkileri artırmak üzere kurulan Toplum Destekli Polis ekipleri de çok başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Halkla birebir konuşuyor, toplantılar düzenliyorlar. Emniyet teşkilatının halkın yanında ve hizmetinde olduğunu çok iyi anlatıyorlar.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim