Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Onursal başkanlığını Fethullah Gülen’in yaptığı Niagara Vakfı, kuruluşunun 10.yılını Chicago’da görkemli bir gala ile kutladı. Toplumun her kesiminden yaklaşık bin kişiye yakın katılımcıyla Hilton Hoteli’nde gerçekleştirilen galada, 2006 yılından beri her sene verilen Barış ve Diyalog ödülleri de sahiplerini buldu.

Siyaset, sanat, üniversite ve medya dünyasından tanınmış isimlerin de yer aldığı galanın ev sahipliğini Chicago’nun önde gelen üç büyük şirketi yaptı. Gecenin onur konukları ise her yıl Niagara Vakfı’nın verdiği diyalog ve barış ödüllerini alan isimlerdi.

Açılış konuşmasını yapan vakfın başkanı Dr. Şerif Soydan, Niagara’nın 2004 yılında sadece 2 kişiyle bir evin bodrum katındaki bir ofiste kurulduğunu, şimdi ise 9 eyalette 22 şube ile hizmet verdiğini söyledi. Soydan, adını iki büyük gölün muhteşem bir şekilde birleştiği Niagara şelalesinden alan vakfın amacının, farklı din ve ırktan gelen insanlar arasında dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve insanlık ortak paydasında buluşulmasına hizmet vermek olduğunu ifade etti. Vakıf başkanı Soydan, Niagara’nın yaptığı faaliyetlerle daha yaşanılabilir bir dünya için birlikte çalışılabileceğini gözler önüne serdiğini vurguladı.

Bu yıl ki Niagara 'Küresel Bakış' ödülü, dünyanın en etkili ekonomi okullarından Chicago Üniversitesi Booth School adına Dekan Sunil Kumar’a verildi.

Gecede, 'Topluma Hizmet' ödülleri ise Chicago Innovation Awards (Her yıl Chicagolu girişimcilere ödül veren kurum) adına başkanı Tom Kuczmarski’ye ve Chicago’da yoksulların açlık sorununa yardımcı olmaya çalışan Büyük Chicago Yiyecek Ambarı adına Kate Maehr’e verildi.

Niagara Vakfı’nın 10 yıllık hikâyesinin anlatıldığı kısa bir film gösterimi de yapılan gece de Amerikalı davetliler, vakfın kendilerini etkileyen yönlerini anlattı.

Gecede onursal başkan Fethullah Gülen’in mektubu ise Chicago Katolik Teoloji Birliği adlı ilahiyat üniversitesinden Prof. Scott Alexander tarafından okundu.

Küçük keman sanatçısı Karım Al Zahabi’nin verdiği mini konser ise büyük alkış aldı.

Editör: TE Bilisim