Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, aynı zamanda öğretim görevlisi olduğu Üsküdar Üniversitesi’nde ‘Atatürk’ün yüksek kişiliği’ başlıklı bir konferans verdi.

(Konferans Aşık Veysel'in Atatürk'e yazdığı ağıtın katılımılara dinletilmesi ile başladı)

Üniversite yetkilileri, öğrenciler, Anadolu Aydınlar Ocağı 2. Başkanı Erol Güler, Ocağın bazı üyelerinin de dinlediği konferans 10 Kasım Atatürk’ün vefatının 85. Yıldönümünde düzenlendi.

Abdülhamit'in Serveti Abdülhamit'in Serveti

(Prof. Öztek sunumunu gerçekleştirirken)
Emir Nebi- 1 Salonunda düzenlenen konferansa Halk Ozanı Aşık Veysel’in, Atatürk’ün vefatı üzerine söylediği ağıtın dinlenilmesi ile başlandı.
Akademik kariyerinin dinleyenlere sunumunun ardından kürsüye gelen Prof. Dr. İbrahim Öztek, hazırladığı görüntüler eşliğinde ilk çağdan Cumhuriyete uzanan süreçte insanlık tarihinin gelişimi, Osmanlı İmparatorluğu, Anadolu coğrafyasının konumunu, işgal altındaki yılları ve o topraklardan çıkan bir büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’ü doyumsuz ifadelerle anlattı.

(Üniversite tarafından Prof. Öztek'e teşekkür belgesi takdim edildi)
Konferansın iz bırakan en önemli başlıklarından bir tanesi de Samsun’a çıkan Mustafa Kemal’i tutuklamaya gelen İngiliz Binbaşı’nın ifadeleri oldu. İngiliz Binbaşı’sının savaş sonrası memleketine dönüşte mahkemede verdiği ifadelerden alıntılar yapan Öztek, daha sonra İngiliz Başbakanı Lyod Goerge’nin Atatürk’e niçin kaybettiklerinin hatırlatan ifadelerini dile getirdi.

(Konferans toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi)
Cumhuriyetin ilanı, asker, devrimci, devlet adamı ve medeniyete uzanan yolda yapılması gerekli tüm çağın gereksinimlerini yerine getiren isim olan Atatürk’ün modern yüzünün bugünkü Türkiye Cumhuriyeti’ni doğurduğunu anlatan Öztek, Türk Milleti’nin Atatürk’e borçlu olduğunu ve daima ismini yaşatacağını ifade ederek sözlerini tamamladı.
Konferans, Prof. Dr. İbrahim Öztek’e günün anısına verilen teşekkür belgesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Editör: Kerim Öztürk