Amerika’nın Sesi, “Terörde ‘Yalnız Kurt’ dönemi” başlıklı haberinde “Amerika İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, sosyal medyayı ustalıkla kullanan İslâmcı radikaller yüzünden IŞİD tehdidinin Orta Doğu’daki savaş meydanlarıyla sınırlı kalmadığını söyledi” bilgisini verdi.
Habere göre “Yalnız Kurt” saldırılarına odaklanan “İslâmcı terör”ün artık yeni bir boyut kazandığını belirten Johnson “Kesinlikle yeni bir döneme girdik. Çünkü sosyal medya ve İnterneti çok usta bir şekilde kullanan IŞİD, kolayca başka ülkelerdeki radikalleri etkileyebiliyor” dedi.
FBI Direktörü James Comey de IŞİD’in üniforma giyen asker ve polislere saldırı çağrısı içeren İnternet propagandasının kaygı yarattığını söyledi.
*  *  *
ABD’nin “Yalnız Kurt” korkusu yeni değildir. 2009 yılında da Obama’nın yemin töreni dolayısıyla Washington’da “Yalnız Kurt alarmı” verilmişti.
Amerikalı güvenlikçiler, hiçbir gruba bağlı olmayan, tek başına eylem yapan kişilere “Yalnız Kurt” diyor. İstihbarat örgütleri en çok bu tür bireysel eylemlerden korkuyor. Devlet adamlarının etrafındaki koruma ordusunun en büyük sebebi de Yalnız Kurt korkusudur.
Hep söylerim ki,  “Bir ideolojiye bağlı olarak kurulan terörist gruplar hakkında bilgi toplamak, içlerine adam yerleştirmek, istihbarat servisleri için kolay iştir. Hatta potansiyel tehdit oluşturan gruplar daha kendileri bir organizasyona girişmeden istihbarat servisleri ön alır ve onlar adına bir örgüt kurar. İdeolojik körlük yüzünden militanlar bu durumu fark edemez. Servis, onları amaca uygun eylemlerde kullanır.
Türkiye’nin yakın tarihi böyle örgütler ve eylemlerle doludur.
Üstelik siyasi partiler, dernekler ve vakıflar da aynı yöntemle güdülür!” 
*  *  *
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ise Washington’daki temaslarının sonunda Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada hedeflerinin yalnız IŞİD’i yenilgiye uğratmak değil, IŞİD gibi yeni bir örgütün ortaya çıkmasını engellemek olduğunu söyledi!
Çünkü Barzani, IŞİD’in kimin kontrolü altında olduğunu biliyor! Onun korkusu da “Yalnız Kurt”lar!
Zaten radyonun bir başka haberine göre Amerikalı güvenlik uzmanları, “IŞİD başarısızlığa mahkûm” diyor. Jela de Franceschi imzalı habere göre Fransa Başbakanı ise 2015 sonuna kadar Suriye ve Irak’taki örgütlere 10 bin Avrupalı gönüllünün katılmasını beklediğini söyledi!
*  *  *
Bu arada Savaş Süzal, Barzani’nin Washington temasları hakkında çok önemli bir değerlendirme yaptı. Süzal, “Bağımsız Kürdistan seçimlere endeksli” başlıklı yazısında Barzani’nin “Kürdistan’ın kurulması gelecek yıl veya birkaç yıl içinde” açıklamasına atıfta bulunarak “Neden ve nasıl gelecek yıl veya birkaç yılın cevabı, sizlerin bu seçimlerde vereceğiniz oylara bağlı. Hatırlayın vali bile, ağzından kaçırdı, ‘Diyarbakır, Kürdistan’ın başkenti’ diye. Belli ki Beyaz Saray görüşmeleri sırasında, ortada bir IŞİD belâsı varken ve Erdoğan’ın gönlündeki parti seçimi kazanmadan, böyle bir sürece girişilemeyeceği uyarısında bulunulmuş. Bu sebeple ‘Seçimlerde AKP’ye verilecek her oy, kurulacak Kürdistan’a Türkiye’den yeni bir taş, yeni bir topraktır’ diyorum”  ifadelerini kullandı.
*  *  *
Türkiye’de bütün kurumları kendi politikaları doğrultusunda ele geçirdiğini düşünen, bu güvenle özerk bölgeler ve Başkanlık Sistemi hedefine yürürken Anayasa’yı çiğnemekten çekinmeyen Tayyip Erdoğan’ın,  “Biz bu yola çıkarken kefenimizi giydik, öyle çıktık, öyle de yürüyoruz” demesinin sebebi, Washington’un seçimlerin sonucuna göre hareket etmeyi esas alan temkinli yaklaşımı mı?
Tayyip Erdoğan’ı da korkutan bir durum var ki kefenden bahsediyor!  Obama, Barzani ve Erdoğan, Türk Milleti’nin tepkisinden korkuyor?