PKK hafiften dokundurunca, iktidar ayağı yanmış gibi koşmaya başladı. Açılımcı Beşir 'büyük hareketlilik olacak' dedi. Daha nasıl hareketlenecek açılım acaba? Mastika eşliğinde mi sunulacak millete? 

Asker Suriye'ye girerken, İncirlik ABD kullanımına açılma pazarlığı sürerken, içerde de PKK açılımına hız verecekler. Çoktan seçmeli test mi kondu önlerine bilmiyoruz. 'Ya Suriye'ye girin, ya da PKK'yı açın' diye. Tabi, bir şık daha var, o da 'hepsi.' 

PKK'yı resmen 'Kürt halkının bağımsızlığı için mücadele eden gerilla' sınıfına sokmaya hazırlanıyorlar. Batı zaten yıllar önce gerilla demişti de, bunlar akil adam denilen artist ve şarkıcılarla anca hazırlamaya çalıştılar milleti. Önümüzdeki günlerde onları yine devreye sokup, PKK'nın taleplerini söyletecekler. 

Gaye PKK'yı bitirmek, Kürtlere bazı haklar tanımaksa niye PKK ile masaya oturdun diye kimse sormuyor bunlara. 

PKK ve PKK partisi ile müzakere ediyorlarken, makas değiştirdiler bundan sonra cani ile sürecekmiş görüşme. Caniye bir de resmi statü verilecekmiş. Öcalan eğer ki Kürt halkını temsil ediyor olsa idi, geçtiğimiz haftalarda yapılan kalkışmada yollarda 20-30 kişi değil binler olurdu. 

Türkiye'nin bu konuda tek suçu var. O da 'Kürtlerle' ilgili araştırmayı batının tasarrufuna bırakması. Türk bilim adamları, tarihçileri ne güne duruyordu? MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan ne dedi Kobani konusunda? "Kobane kelimesi bölgede Alman demiryolu şirketinin İngilizce Company kelimesinin Kürtçeleşmiş halidir.' 

Buyrun buradan yakın. Zorlama ile dil ve millet çıkardı batı. Bu konu önemli ve kardeşlerimizi farklı bir millet gibi neşterle ayırma işlemi sürerken dahi gerçekleri söylemeye devam etmeliyiz. 

Dönelim tekrar, AKP iktidarının tarih durdukça en büyük hıyanet olarak adlandırılacak 'açılımına.' 'Türk askeri Kobani'ye girmedi' bahanesiyle PKK'yı yollara döken PKK partisinin yargılanması gerekiyorken, müzakereyi hızlandıracaklarmış. 'İçinde üç beş teröristin sokak kavgası' yaptığı hayalet ilçe Kobani başında kopan kavgada, onlarca insan öldü. Devlet daireleri zarar gördü. PKK Kürtleri isyana teşvik etti, başaramadılar o ayrı. 

Bunun müsebbipleri yargı önüne çıkarılmalıyken güvenlik güçleri ile çatışanlarla sınırlı tutuldu iş. İktidar açısından en utanılacak taraf ise o gece caniden medet umulmasıydı ki pes. Bunların bırakın iktidar olmasını, yolda insanların yüzüne bakacak halleri yok aslında. 

'Hata yapmışız, PKK ile müzakereden dönüyoruz' demek yerine hızlandıracaklarmış. Amerikan masalında gökten düşen üç elma hep Amerika'nın olur. Bilmiyorlar. Şeytanla sofraya oturanın kaşığı uzun olmalı. Bunlar kaşığı da aldırmışlar. 

*** 

HAKİKATLER KOMİSYONU YANİ BİR NEVİ 'ÖZÜR' DİLEME..YEMEYİZ 

İşin içine 'hakikatler komisyonu' gibi batı kökenli kelime girmesi bile süreci yönetenin Washington olduğunu ispatlıyor. 

'Hakikatler komisyonunda' devlet ve PKK komisyona gelip yaptığı yanlışları anlatacakmış. Saçmalığa bakar mısınız? Türkiye terörizmle mücadele ettik, PKK'lıları öldürdük diye özür mi dileyecek kansızlardan? 

Öcalan'a resmi statü verilecekmiş fakat af yokmuş. Kimi kandırıyorlar? Türkiye'nin karşısına sanki savaştığı bir devletin adamı gibi eşit şartlarda oturtulacak Öcalan. Bir devlet terör örgütü ile neyi konuşur normalde? Terörün sona ermesini değil mi? Güçlü devlet terörü sona erdirir, taviz vermez. 

Batı 'Kürtleri tanıyın' diyor. Bırakın Öcalan'ın affını, Kürtleri tanımak, Türkiye'nin tapu senedi kabul edilen 'Lozan Antlaşmasını' çöpe atmak demek. Devletim ne dirliği, ne de birliği kalır. 

Kürtler orada azınlık olarak görülmüyor. Hırıstiyanlar, Yahudiler gibi inanç üzerinden yürümüş kavram. Şimdi Kürtleri azınlık olarak tanırsanız 2003'de CHP-AKP konsorsiyumu ile çıkarılan 'İkiz Yasalar' devreye girer. Türkiye'yi seve seve 'PKK'istan'a özerklik verdirirler. 

Peki, Öcalan'ın karşısına oturacak şeref kime ait olacak? Süreci başlatan Erdoğan lâyık buna. Mademki 'terörü bitireceğiz, analar ağlamayacak' gibi büyük lâflar etti, Öcalan'ın karşısına da o oturmalı. Bu şerefe nail olmak onun hakkı. 

*** 

"COMPANY KURTARILDI MI?" PSİKOLOJİK SALDIRISI 

Yani 'Kobani.' Basınımızda hep bu haber. IŞİD, PYD savaşıyor. Şu oluyor, bu saldırıyor. Kobani IŞİD'ten kurtarılmalı denilip duruluyor. 

Kimin toprağında neyi kurtarıyor bu teröristler? Üstelik onlara medya yolu ile yardımcı oluyorlar. Bahsedilen yer Suriye toprağı, her iki terörist grup oradan uzaklaştırılmalı. Ayn El Arap, Türkiye ve Suriye böyle kurtulur.