LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) Kuzey Irak'i ticari bir gezi düzenliyor.

Dernek Basın Sözcüsü Ukayl Kılıç, Kuzey Irak’ın bölgenin en gözde ticaret alanlarından biri olduğunu belirterek, yapılacak gezinin şehrin ekonomisine önemli katkılarının olacağını söyledi.

19-22 Ocak tarihleri arasında yapılacak Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) desteklediği iş gezisine yoğun ilgi olduğunu kaydeden Kılıç, “Hazır giyim, sağlık, tarım, inşaat - müteahhitlik, gıda, yemekçilik, hayvancılık, kuyumculuk, otomotiv, ev tekstili, hırdavat, demir çelik, basın yayın, matbaa, madeni yağ, toptan ve perakende ticaret, ağaç ve ağaç işleri, medikal malzeme, beyaz eşya, pvc, kapı pencere, plastik, kimyasallar, elektrik, LPG, elektronik, kırtasiye, doğalgaz, orman ürünleri ve mobilya sektöründeki işadamlarımız Erbil ve Süleymaniye şehirlerinde ikili iş görüşmelerine katılacak. Ayrıca bu şehirlerdeki organize sanayi bölgesi ve bazı fabrikaları da gezeceğiz.” dedi.

Amaçlarının işadamlarının ihracata dönük yatırımlarını arttırmak olduğunu kaydeden Kılıç, "Şehrimize döviz girdisi sağlamakla birlikte, işadamlarımızın bu bölge pazarında yer almalarını sağlamak istiyoruz. Programı Erbil’de bulunan TUSKON temsilciliği ve Süleymaniye Ticaret Odası vasıtasıyla organize ettik.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim