Adana'da yağmur suyu tahliye sistemi çalışmaları sürüyor Adana'da yağmur suyu tahliye sistemi çalışmaları sürüyor
Adana’da başlatılan ‘Gençlik Uçuyor’ projesiyle 100 öğrenciye yamaç paraşütü eğitimi verilecek.

Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü(AHAS), Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ile birlikte yürüttüğü “Gençlik Uçuyor” projesi başladı.

Proje kapsamında 12 ayrı lisede başlayan eğitim-tanıtım seminerlerinin ilkine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da katıldı.

ÇEAŞ Lisesi’nde gerçekleştirilen seminerde konuşan Aldırmaz, gençlerin mutlaka sporla iç içe olması gerektiğini söyledi. Türkiye’de ilk kez Adana’da başlatılan projeye önem verdiklerini aktaran Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yamaç paraşütü sporunun gelişimi için her türlü desteği sağladıklarını kaydetti. Başkanvekili Zihni Aldırmaz, “Yamaç paraşütünde, planör uçak uçuşlarında, pilot eğitiminde olsun bütün imkanlar Adana’da var. Özellikle yamaç paraşütü bizim gururumuz. Bizim de desteklerimizle yurt içinde ve uluslararası müsabakalarda madalyalar alıyoruz. Arkadaşlarımız Adana’yı temsil ediyor, Adana’nın ismini göklerde taşıyorlar. Onun için kendilerini tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Spordan hiç çekinmeyin. Sporun her dalında çalışma yapmalısınız. Yamaç paraşütünde dünya şampiyonluğunu hedefliyoruz. Elimizden gelen her desteği vereceğiz.” dedi.

AHAS Başkanı Güner Akkaya’nın sözlü ve görsel sunum yaptığı toplantıya liseli gençlerin de ilgisi yoğun oldu. Akkaya, proje kapsamında tespiti yapılan her okuldan 10’ar öğrencinin seçilmesiyle yamaç paraşütü eğitimi verileceğini belirtirken, bu proje ile 2013 yılı sonunda yaklaşık 100 öğrencinin kendi başına bağımsız olarak yamaç paraşütü ile uçabilmesini hedeflediklerini söyledi.
Editör: TE Bilisim