Yeni Anayasa Çalışmalarının Vazgeçilmezleri Yeni Anayasa Çalışmalarının Vazgeçilmezleri
Üniversiteye girişte birinci basamak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) Kayseri'de de yapıldı. Sınava birçok öğrenci ailesiyle geldi. Öğrenciler içerde ter dökerken, aileleri ise okul bahçesinde Kur'an okuyup dua ederek onlara manevi destek verdi.

2 milyon 178 bin 563 öğrencinin geleceğini şekillendirecek YGS, saat 10.00'da başladı. Kayseri'de de öğrenciler, sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okulların yolunu tuttu. Heyecandan okula saat 7.30'da gelen de vardı, son dakikada sınava yetişen de. Üniversite adayları, polis kontrolünden geçirilerek sınav salonlarına alındı. Öğrenciler, nüfus cüzdanı, sınava giriş belgesi ve su dışında içeriye başka eşya alamadı. Yanında araba anahtarı, cüzdan, bozuk para gibi eşyası bulunanlar 1 lira karşılığında okul girişinde yer alan kantinciye emanet etti. Çok sayıda veli de öğrencisini yalnız bırakmadı. Evlatları sınav salonunda soruları cevaplarken aileler de okul bahçesinde Kur'an okuyarak manevi destekte bulundu. Bazı veliler ise bahçede volta atarak zaman geçirmeye çalıştı.

Yüksek okul mezunu olduğunu belirten bir öğrenci, şansını yeniden denemek istediğin ve heyecandan erkan saatlerde okula geldiğini söyledi. Sınava elinden geldiği kadar hazırlandığını ifade eden öğrenci, iletişim fakültesini okuyarak gazeteci olmak istediğini kaydetti.Cihan

Editör: TE Bilisim