YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Kahramanmaraş’ta, Kahramankent Eğitim Kurumları bünyesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Rabia Arıkan İlkokulu, Adana’dan getirtilen yarış atıyla öğrencilerine ‘At bakımı ve binicilik’ eğitimi veriyor. Spor kulübü aracılığıyla okulun halı sahasında öğrencilere binicilik dersleri verilirken, hayvan sevgisi de aşılanıyor. Konusunda uzman eğitmenlerden binicilik dersi alan öğrenciler, ata korkusuzca binip, gezdiriyor.

At eğitiminin 2 ay önce başladığını söyleyen Okul Müdürü Bilal Çoşkun Karaoğlu, biniciliğin kaygı eğitimi ve psikolojik terapide önemli bir etken olduğunu belirtti. Bu bilgiden hareketle öğrencilere Adana’dan getirilen yarış atıyla binicilik eğitimi verildiğini ifade eden Karaoğlu: “Kaygı eğitimiyle beraber binicilik ve yüzmenin psikolojik terapide çok önemli bir etken olduğunu biliyoruz. Bu bilgiden hareketle bizde böyle bir eğitim başlatalım dedik. 190 öğrencimizin tamamı bu eğitimden istifade ediyorlar. Eğitim yaklaşık 2 ay önce başladı. Eğitimin içerisinde atı gezdirme, besleme, tımarlama ve binme eğitiminde oluşuyor. Atımız lisanslı bir at. Daha önce yarışlarda koşmuş, Adana'da Kahramanmkent Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından bu eğitim için okulumuza getirildi.” diye konuştu.

Ata binmenin çok güzel bir duygu olduğunu söyleyen okulun 4-A sınıf öğrencilerinden Belkıs Tosyalı ise at ile arkadaş olduklarını korkusuzca sevip gezdirebildiğini kaydetti.

Öğrenci velisi Bahtiyar Sirkeci de, okulun eğitiminden memnun olduklarını belirterek oğlunun eğlenerek öğrendiğini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim