Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
Samsun’un Tekkeköy ilçe merkezinde onlarca öğrenci yağan yağmurlar sonrası göle dönen okul yolundan geçmek için babalarının gelip kendilerini kucaklarına alarak karşıya geçirmesini bekliyor.

Yaklaşık bir ay önce yağan şiddetli yağmur sonrası taşan derelerden gelen sularla göle dönen ilçe merkezindeki Kurtuluş Mahallesi Baki Esen Sokak’ta yaşayan öğrenciler her sabah okudukları Atatürk İlköğretim Okulu’na gitmek için maceralı bir yolculuk yapıyor. Okul yolundaki stabilize yolun sular altında kalmasıyla okula gitmekte güçlük çeken öğrencilerin imdadına her seferinde çizme giyip gelen aileleri yetişiyor. Çocuklarını omuzlarına ve kucaklarına alan aileler okul giriş ve çıkışlarında çocuklarını suyla dolu yolun başında bekliyor.

        Samsun gibi bir büyük şehrin merkezinde böylesine bir durum yaşanmasına tepki gösteren öğrenci velilerinden Muharrem Doğan, konunun çözümü için ilgili tüm kurumlara başvuru yaptıklarını, ancak bir netice alamadıklarını söyledi. Tekkeköy Belediyesi’ne dilekçelerle başvurduklarını kaydeden Doğan, “Bu yolun hemen yanında bulunan kapalı spor salonuna, yeni yapılan binaların önlerine belediye araçları çakıl dökerken bizim burayı görmezden geliyorlar.” dedi.

        Tekkeköy Belediyesi yetkilileri ise söz konusu yolun büyükşehir belediyesi bünyesinde olduğunu, çalışmayı da onların yapması gerektiğini savundu.

Editör: TE Bilisim