Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Melda Onur, PKK'nın elindeki kamu görevlilerini serbest bırakmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Onur, "Ülkemizin bir bütünlüğü bir kardeşliği var. Bu bütünlüğü bozacak eylemlere geçilmesin, CHP bunun arkasında." dedi.

Onur, CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer ile basın toplantısı düzenlendi. Onur, hidroelektrik santralleriyle ilgili bazı duyum ve mektuplar aldığını, bunları incelemek ve uzmanlarla konuyu değerlendirmek için Adana'ya geldiğini bildirdi.

Terör örgütünün kaçırdığı kamu görevlilerini serbest bırakmasıyla ilgili bir soruya cevap veren Onur, ailelerin çocuklarına kavuşmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Onur, "Olması gereken zaten buydu. Ben de partim içinde bu konuyla özel olarak ilgilenen biriyim. 1992 yılından beri kaçırılıp kaybolan, şehit ya da gazi olmayan kişiler var ve bunları arayan aileler var. Söz konusu olayın akıbeti için geçtiğimiz yıl bir araştırma önergesi verdim." diye konuştu. Onur, "Herkesin evlatları var. Kan akmasın ama ülkemizin de bir bütünlüğü bir kardeşliği var. Bu bütünlüğü bozacak eylemlere geçilmesin, CHP bunun arkasında." dedi.

Onur, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık çalışanlarının bayramını kutlayıp, şöyle devam etti:"Sağlık sektörü zor zamanlardan geçti, özellikle son dönemlerde sağlık ve eğitim alanı bir yapboz oyununa döndü. Sürekli değişen düzenleme ve uygulamalarla hem sağlık çalışanları hem de hastalar mağdur oldu. Son dönemde de bir bakan değişikliği oldu. Şimdi yapılan her şey sil baştan oluyor, eski bakanın bozduğunu yeni bakan tamir etmeye çalışıyor. Sağlık ve eğitim temel sektörlerdir, bunların deneme tahtası olması son derece sakıncalı."

Editör: TE Bilisim