Yılmaz, Mecliste grubu bulunan siyasi partiler içinde milletvekilliğinden tutun belediye meclis üyeliklerine kadar kadınlara en fazla kota hakkını tanıyan tek siyasi hareketin Milliyetçi Hareket Partisi olduğunu söyledi.

Ünye’den nüfusunu taşıyanların isimlerini meydana asacak Ünye’den nüfusunu taşıyanların isimlerini meydana asacak

MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Ordu’da bildiğiniz üzere seçim heyecanını ve hareketliliğini dolu dolu yaşayan tek parti Milliyetçi Hareket partisidir. Bunu Orduluların bize gösterdiği teveccüh den de çıplak gözle gayet iyi görüyoruz. Bu anlamda halkımıza gösterdikleri teveccüh den ötürü şükranlarımızı sunuyoruz. Malumunuz üzere Yerel seçimler öncesinde aday ve aday adayları açıklamalarına aylar önce Ordu’da ilk MHP start verdi.

3–4 ilçemiz dışında başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Altınordu ilçemiz dâhil 16 ilçede aday açıklamalarımızı tamamladık. Bu ayın sonlarına doğru da adaylarımızın tamamı netleşmiş olacak. Durum böyle iken İlçe Belediye Başkanlıkları ve Büyükşehir Belediyesi de başta olmak üzere Belediye Meclis üyeliklerinde ve başkan yardımcılıklarında kadın - erkek ayrımı yapmadan Ordu’ya en iyi hizmeti veren tek parti olacağız” dedi.

MHP’de sorumluluk ve mesuliyet üstlenebilecek partili partisiz herkesin Ordu’ya hizmet etme anlayışıyla görev alabileceğini sözlerine ekleyen Yılmaz şöyle devam etti; “Türk devletleri ve Türkiye Cumhuriyeti var oluşundan bu yana Türk kadınına hak ettiği onuru ve değeri veren tek siyasi hareketin MHP olduğunu unutmamak gerekir. MHP meclis de olduğu her dönem de özellikle kadınlarımıza, çocuklarımıza ve gençlerimize lehte çıkan bütün kanunlara evet deyip altına imzasını atmıştır. Bu anlamda aktif veya pasif durumda olan bütün kadınlarımızı kadınlık onurlarının devamı için, hak ettikleri değerlere kavuşmak için, ekonomik özgürlükleri için, tam bağımsız hürriyetleri için, kısacası bütün kadın hakları için MHP çatısı altında toplanmaya ve birlikte görev yapmaya davet ediyoruz. Bu önümüzde ki yerel ve genel seçimlerde gelin kadın-erkek ayrımı yapmadan üç hilali, Milliyetçi Hareketi iktidara birlikte taşıyalım. AKP’yi sandıktan çıkarmayalım” diye konuştu.

Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemal Enginyurt ’un da, Eylül ayı sonları veya Ekim ayının başlarında Dr. Devlet Bahçeli ’nin yapacağı toplantıda 30 İl Büyükşehir Belediye Başkan adayları ile birlikte resmen açıklayarak kesinlik kazanacağını da ifade ederek, Ordu Kamuoyunda yaptıkları araştırmalarda da gün itibarıyla Enginyurt’un açık ara önde gittiğine de dikkat çekti.

Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanlığında Cemal Enginyurt ’un galibiyeti söz konusu olursa Ordu’nun da makûs talihinin yıkılacağını da sözlerine ekleyerek Ordu’nun MHP ile yeni bir Ordu olacağını iddia etti.OrduYorum

15/09/2013

Editör: TE Bilisim