Bayburt temaslarının ardından parti otobüsüyle Gümüşhane’ye gelen Ümit Özdağ burada kent merkezinde esnaf ziyaretinde bulundu. Kendisiyle fotoğraf çektiren gençlerin kitaplarını da imzalayan Özdağ, Yemen Kahvecisinde basın açıklaması yaptı. Zafer Partisi İl Başkanı Nurettin Saraç ve parti yöneticilerinin eşliğinde gerçekleştirilen programda konuşan Özdağ, dün akşam Kuzey Irak’taki Hakurk bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarının sızma girişimi sırasında meydana gelen çatışmada aralarında Şiranlı hemşehrimizin de olduğu şehitlerin olduğunu hatırlattı.

“Örgütün elinde olmaması gereken uzun menzilli özel silahlar kullandığı doğrultusundadır” “Bugün ne yazık ki Türk milleti için kara bir gün” ifadelerini kullanan Özdağ, “Irak’ın kuzeyinde Hakurk bölgesinde Hakkari Dağ ve Komando Tugayına bağlı birliklere yapılan bir saldırıda şehit ve yaralılarımız var. Hepsi sizin evladınız ama birisi Gümüşhane Şiranlı, İsmail Yazıcı kardeşimiz. Hepsine Allah rahmet eylesin. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.  Bu olayın gelişme şekliyle ilgili almış olduğum bilgi: PKK'nın bu saldırıda normal olarak elinde olmaması gereken uzun menzilli özel silahlar kullandığı doğrultusundadır. Konunun fazla teknik detayına girmek kamuoyu önünde doğru olmamakla birlikte konunun ayrıntılarının önümüzdeki günlerde umarım yetkililer tarafından Türk kamuoyuna taşınması ve bütün açıklığıyla anlatılması da gerçekleşir” dedi.

“Eski harp cerrahları hükümete “Bırakın Mehmetçiğe yardım edelim” çağrısı yapıyor”

İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?

Bu alçakça saldırının Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir an önce tekrar askeri sağlık sistemini ve askeri hastaneleri kurması gerektiği gerçeğini ortaya çıkardığını savunan Özdağ, “15 Temmuz'dan sonra, FETÖ’cü darbe girişiminden sonra İsviçre ordusu gibi yüzyıllardan beri savaşmayan bir ordunun bile askeri hastaneleri ve askeri sağlık sistemi varken dünyanın en deneyimli harp cerrahlarının olduğu Türk ordusunun askeri sağlık sistemi dağıtılmış ve inanılmaz bir şekilde yılların deneyimi ve birikimiyle oluşmuş olan, dünyadaki en iyi askeri sağlık sistemlerinden bir tanesi AK Parti tarafından imha edilmiştir. Şimdi eski harp cerrahları, eski askeri doktorlar bugün bir kampanya başlatarak hükümete çağrıda bulundular. Bırakın Mehmetçiğe yardım edelim diyorlar. Harp cerrahisi özel bir ihtisas alanıdır. Her doktor bu işin uzmanı değildir, olamaz, olmamalıdır da zaten. Elimizde şu anda çoğu sivil sektöre gitmek zorunda kalan birçok çok değerli harp cerrahı vardır. Bunlar çocuklarımızın belki hayatını kurtaracak belki daha az kayıplarla hayatta kalmalarını sağlayacaktır. Eskiden Diyarbakır Askeri Hastanesi için şu ifade kullanılırdı: Kapıya kadar canlı getirin bize yeter, ondan sonrasını biz başarırız, hayatta tutarız. Şimdi Türkiye'nin etrafındaki çember daralır ve güvenlik güçlerimize, askerlerimize yapılan alçakça saldırılar artarken ve önümüzdeki süreçte daha da yoğunlaşacağı anlaşılırken hükümet askeri sağlık sistemini kurmak için neyi beklemektedir? Daha kaç şehit verilmesi lazımdır? Türk milletinin başı sağ olsun, Türk Silahlı Kuvvetlerinin başı sağ olsun, Hakkari Dağ ve Komando Tugayının kahraman subay, astsubay ve uzman erbaşlarının başları sağ olsun. Bu alçakça saldırıda ağır yaralanan 15'e yakın askerimizin olduğunu duyuyoruz. Allah'tan onlara da acil şifalar diliyoruz. Bugün başka bir konu üzerinde konuşmayı yersiz ve gereksiz buluyorum” diye konuştu.

Genel Başkan Özdağ, Zafer Partisi olarak saat 14’te Türkiye'nin her yerinde Zafer Partisi İl Başkanlıkları olarak Atatürk anıtlarına şehitler ve gaziler anısına karanfil bıraktıklarını hatırlattı. Özdağ, soru almayıp başka bir konuya değinmeyeceğini belirterek konuşmasını tamamladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ daha sonra Sivas’a gitmek üzere kent merkezinden ayrıldı.

Editör: Kerim Öztürk