Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Amerikan Nebraska Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Dünya Matematik Olimpiyatları'ndan Şanlıurfa Özel Çağlayan İlköğretim Okulu öğrencileri 4 madalya aldı. Bir altın, 2 gümüş ve bir bronz madalya alan öğrenciler, şehrin gururu oldu.

Amerikan Nebraska Üniversitesi tarafından düzenlenen Türkiye’de de Ankara ODTÜ üniversitesi koordinatörlüğünde yapılan Nebraska Üniversitesi Dünya Matematik Olimpiyatları'na Şanlıurfa Çağlayan İlköğretim Okulu da katıldı. 30 ülkeden 152 bin 691 öğrencinin katıldığı bilgi yarışmasında Çağlayan öğrencileri bir Altın, iki Gümüş ve bir Bronz madalya alarak Şanlıurfa’nın gururu oldu.

Uluslararası Dünya matematik olimpiyatı yarışmasında öğrencilerimizden Taha Tunçkaşık Altın, Ahmet Tarık Temir ve Ertuğrul Özbey Gümüş madalya alırken Sait Karaahmet adlı öğrenci ise Bronz madalya aldı. Öğrencilerden Fatih Elçi ve Gamze Çelik ise mansiyon ödülü aldı.
Olimpiyat Öğretmeni Murat Aygün, Olimpiyatlar için özel takımların kurulduklarını söyledi.
Olimpiyatlara 3 yıl hazırlandıklarını aktaran Aygün, "Özel hazırlanmış sorularla seçilen olimpiyat öğrencileri 5.sınıftan 8.sınıfa kadar yoğun bir şekilde çalışmalarına devam etmektedirler. Olimpiyat takımı öğrencileri TÜBİTAK Matematik Olimpiyatlarına ders ve kamp programlarında belli bir olimpiyat müfredatı takip ederek hazırlanıyorlar." dedi.

Okul Müdürü Mustafa Üsküplü ise başarılı öğrenci ve öğretmenlerini kutladı. "Disiplinli, inançlı ve bilimsel çalışmalarla öğrencilerimizin aşamayacağı güç, elde edemeyeceği başarı yoktur." diyen Üsküplü, bu çalışma anlayışıyla okul öğrencilerine bütün başarı kapıları açılacağını vurguladı.
‘Vatanını ve milletini en iyi seven, görevini en iyi yapandır.’ Sözlerini anımsatan Üsküplü, işlerini en iyi yapmaya çalıştıklarının altını çizerek, "Hedefimiz daha önceki yıllarda olduğu gibi TÜBİTAK Matematik öğrencilerimizin bölge birincisi olmaları, Türkiye şampiyonu olmalarıdır." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim