ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Yozgat Özel Ergin Koleji Müdürü Ali Acar, eğitimdeki temel hedeflerinin öğrencilerin ilgi alanlarıyla ilgili bir şeyler yapmalarına fırsat vererek, yeteneklerinin farkına varabilmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

        Yozgat’ın ilk ve tek özel okulu olduklarını ifade eden Acar, ilin bütün ilçelerinden gelen öğrencilerin okullarında eğitim gördüğünü dile getirdi. Kolej müdürü Ali Acar, yaptığı açıklamada öğretmen, öğrenci ve veli işbirliği ile eğitim yılı içerisinde farklı uygulamalarla Yozgat’a hep ilkleri yaşattıklarını söyledi.

        Acar, başarıda en önemli unsurun öğrencinin kendisine olan güven duygusunu harekete geçirmek olduğunu belirterek, "Eğitimdeki hedeflerimiz öğrencilerimizin ilgi alanlarını destekleyip kendilerinin yaparak ve yaşayarak neler yapabileceklerinin farkına varabilmelerini sağlamaktır. Biz bunu açığa çıkarmak için öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmelerini sağlayacak eğitici ve öğretici etkinliklerle göstermeye çalışıyoruz. Yine öğrencilerimizin gelişim alanları desteklenerek yapılan çeşitli etkinlikler ile onların öz güvenlerinin tam olması, kendisi ve çevresiyle iyi ilişkiler kurabilmesi, problem çözebilmesi ve çözme yolları üretebilmesi, sorması ve sorgulayabilmesi, farklı ürünler oluşturması, kurallara uyan kısacası her yönüyle iyi bir birey olması hedeflerimiz arasındadır. Bizler hazırladığımız plan ve programlar dahilinde öğrencilerimize en iyi imkanları sunmanın gayreti içindeyiz." dedi.

        Eğitimde uyguladıkları farklı metotlarla öğrencilere daha anlaşılır şekilde ders vermeye çalıştıklarını vurgulayan Acar, "Bu yönde kabinet sistemi dediğimiz okulumuzun ortaokul kısmında uygulanan bu sistemde, her bir dersin ayrı bir sınıfı bulunmaktadır. Sınıflar derslerin ihtiyaçlarına göre düzenlenerek o dersin öğrenimini kolaylaştırmak için gerekli materyallere yer verilmektedir. Kolejimizde öğretmenler her branştan ve sınıf düzeylerinden konusunda uzman ve tecrübeli öğretmenlerimiz başkanlığında 15 günde bir, bir araya gelerek dersle alakalı çalışmalar yapılmakta, anlatılacak konular üzerinde durulmakta konunun öğrenciye en iyi şekilde sunumu için çalışılmaktadır." diye konuştu.

        'KOLEJ TEKNOLOJİK BAKIMDAN BÜTÜN DONANIMA SAHİP'
        
        Kolejin teknolojik donanım bakımından her türlü imkana sahip olduğunu ifade eden Acar, "Kolejde öğrencilerimize yönelik bütün teknolojik imkanlar seferber edilmiştir. Bu kapsamda her sınıfımızda bir bilgisayar, internet bağlantısı ve sinevizyon cihazı ve akıllı tahtalar bulunmaktadır. Bunun haricinde bilgisayar laboratuvarında da öğrencilerimize bir tane düşecek şekilde bilgisayarlar bulunmaktadır. Her bir öğrencimizin değerli olduğu düşüncesinden hareketle grup anlayışıyla birlikte bireysel olarak dersleri takip edilerek ona rehberlik hizmetleri sunulmaktadır. Danışmanlık sistemi ile öğrencilerimizin ders durumlarından problemlerine varıncaya kadar her 8 öğrenciye bir öğretmen düşecek şekilde ayarlamalar yapılarak yardımcı olmaktayız. Bu şekilde öğrencimizin okuldan, derslerinden ve arkadaşlarından kopmasına izin vermiyoruz. Biz bu yönümüzle de öğrenci ve öğretmenleri olarak büyük bir aileyiz." şeklinde konuştu.

        Ev ortamında öğrencinin takibinin yapılabilmesi, çalışma ortamının yerinde görülmesi ve veliler ile tanışmak için danışman öğretmenlerin ev ziyaretinde bulunduğunu söyleyen Acar, "Bu sayede öğretmenlerimiz öğrencimizin evine yaptığı ziyarette ailesiyle sıcak bir ilişki kurulmasına sağlıyor. Çocuğun ailesine olan güven bu gibi ziyaretler ile öğretmenine de yansıyor. Çocukla ilgili sorun ve problemlerin aşılmasında öğretmen ve veli dayanışması çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim