Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin milletvekili adayı Oktay Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı mitinglerle Anayasa'yı çiğnediğini belirtti.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal'ı ziyaret eden Öztürk,
basın mensuplarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı mitinglerle ilgili soruya "Cumhurun başı, Anayasa'yı çiğniyor. Bu Anayasa üzerine, bu Anayasa’yı koruyacağına dair yemin etti. Şeref sözü verdi. Anayasa'nın 101 ve 103’üncü maddesini pas pas haline getirdi. Böyle bir idare olmaz. İngiltere’de seçim yapılmış da 3 tane parti lideri beklenen oyu almamış da istifa etmişler. Tamam. Almanya’da da bir cumhurbaşkanı, hakkındaki sadece 720 Avro'luk bir yolsuzluk iddiası üzerine istifa etti. Sayın Cumhurbaşkanı bu kadar doğrulardan yanaysan, şaşı bakma dön yüzünü bir de buraya bak. Sonra senin dediklerine kulak asalım." diye konuştu.

Öztürk, Cumhurbaşkanı'nın mitingleri ile ilgili işlem yapmayan Yüksek Seçim Kurulu'nu da (YSK) eleştirdi. "Baştaki yoldan çıktıysa altındakilerde kusur aramaya gerek yok" diyen Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: "Herkes ona ayak uydurmaya çalışıyor. Müracaat ediyoruz YSK'ya. 'Seçimlerin salimen, huzur ve adil bir şekilde yapılmasını temin etmek göreviniz' diyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu tavrı seçim güvenliğini tehlikeye sokuyor mu, sokuyor. 'O zaman tedbir alın' diyoruz; 'Cumhurbaşkanını yargılayamayız' diye bir noktaya sığınıyorlar. Kanunlar kapsamında doğru, yargılanamaz ama senin de görevin var. Cumhurbaşkanı senin görev sahana giriyor. İkaz etmek gibi bir görevin var. Ama korkuyorlar, cesaret edemiyorlar. Cumhuriyet savcıları, kanunların kendilerine verdiği haklar çerçevesinde Cumhuriyeti koruyacaklar ama hiçbir savcı daha ağzını açabilmiş değil. Meydanlarda birisi konuşuyor ama Başbakan arıyoruz. Başbakan meydanlarda ise ötekisi niye meydanlarda?" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim