Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Papua Yeni Gine'de Başbakan Peter O'Neill'i protesto etmek için toplanan öğrencilere polisin ateş açması sonucu 4 kişi öldü, birçok kişi ise yaralandı.

Papua Yeni Gine'de üniversitede okuyan binlerce öğrenci, yolsuzluk yaptığı iddia edilen Başbakan Peter O'Neill'ın istifa etmesini istedi. İlk olarak dersleri boykot eden öğrenciler, bugün Papua Yeni Gine Üniversitesi kampüsünde toplanarak parlemento binasına doğru yürüdü. Önce biber gazı kullanarak öğrencileri durdurmak isteyen polis, başarılı olamayınca grubun üzerine ateş açtı. Görgü şahitleri polisin ateş açması sonucu 4 öğrencinin öldüğünü, birçok kişinin ise yaralandığını belirtti. Resmi kaynaklar ise ölü olduğunu şimdiye kadar kabul etmedi.

Port Moresby Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralananlardan 10 kişinin sağlık durumunun ise ciddiyetini koruduğu aktarıldı.

Öte yandan Avustralya hükümeti, seyahat edenlere ülkede ciddi suç ve kanunsuzluğun yüksek seviyede olduğu uyarısını yaptı. Avustralya hükümeti ayrıca, ölenler ve yaralananlar hakkında da Papua Yeni Gine'den resmi bir açıklama yapılmadığını duyurdu. Papua Yeni Gine'nin başkenti Port Moresby'daki ABD Büyükelçiliği ise ülkedeki vatandaşlarını durumun ciddiyetini hala koruduğu konusunda uyarıda bulundu.Cihan

Editör: TE Bilisim