YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube personeli, önleyici polislik hizmetleri kapsamında kent merkezindeki camilerde telefon dolandırıcılığı uyarısı yaptı.

TDP Şube polisi, kent merkezindeki Karlı Camii cemaatine, telefonla yapılan dolandırıcılık konularında bilgilendirme ve uyarıda bulundu. İl Emniyet Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Toplum Destekli Polislik Şube personelimiz, telefon dolandırıcılığı suçunun önüne geçilmesi için Ramazan ayının gelmesi ile camilerde bir çalışma başlattı. Her geçen gün yeni bir yöntemle insanları aldatmaya çalışan dolandırıcılara karşı vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi, özellikle 60 yaş üzeri vatandaşlarımızın dolandırılması nedeniyle ilimizde bulunan tüm camilerde vakit namazları sonrasında vatandaşlarımıza telefon dolandırıcılığı ile ilgili bilgiler verilerek broşürler dağıtılmaktadır.

Vatandaşlarımızın, telefonla kendilerini arayarak, cep telefonu hattınız terör örgütü tarafından kullanılmakta, örgüt banka hesabınızı ele geçirmiş, vergi borcunuz var veya kampanyalardan ödül kazandınız şeklinde beyanlarda bulunan, para veya ziynet eşyası talebinde bulunanlara inanmamaları bu çalışmalarda hatırlatıldı. Hiçbir kamu görevlisinin para isteme yetkisinin olmadığı ve bu gibi durumlarla karşılaşıldığında telefonu kapatıp 155 Polis Acil hattını aramaları gerektiği belirtildi” denildi.

Önceki hafta da Cuma namazı öncesi Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde, telefonla yapılan dolandırıcılık konularında hutbe okutulmuştu.Cihan

Editör: TE Bilisim