AKP’nin “Yeni Anayasa” tuzağı! AKP’nin “Yeni Anayasa” tuzağı!
Mersin'de Özel Harekat Polisleri tarafından gerçekleştirilen rehine kurtarma operasyonu, gerçeğini aratmadı. Gerçek ses bombası ve mermilerin kullanıldığı tatbikatta, teröristlerin rehine aldığı yolcular başarılı bir operasyonla kurtarıldı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünce düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği, Mersin Otogarı önündeki uygulama noktasında polisin "dur" ihtarına uymayan iki kişi otomobille kaçmaya başladı. Kent içine giren otomobil, polis ekiplerinin bazı yolları kapatmasıyla kontrollü olarak otobana yönlendirildi. Otoban Gözne gişeleri yakınlarındaki Bölge Trafik Şube Müdürlüğüne kadar kaçan araçtaki şahıslar burada durduruldu. Yakalanacaklarını anlayan şahıslar silah zoruyla yol kenarında bekleyen midibüsün şoförünü ve içindeki yolcuları rehin aldı. Midibüs yaklaşık 50 metre ileride kurulan kapanlarla durduruldu.

Midibüsteki zanlılar, ikna edilmeye çalışıldı. Cezaevi firarisi ve psikolojik rahatsızlığı bulunan zanlıların polisin, "teslim ol" çağrısına uymaması üzerine midibüsün çevresi özel hareket ekiplerince sarıldı. Polisler ses bombaları ve silah kullanarak midibüse girdi. Teröristler yakalanırken, yolcular da zarar görmeden kurtarıldı.

2013 Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapacak olan Mersin'de, güvenlik güçlerinin tetikte olmasının hedeflendiği tatbikatta polisler, teorik bilgileri uygulama imkanı buldu.

Tatbikata Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli 50 polisin yanı sıra trafik, terörle mücadele, asayiş ve çevik kuvvet ekiplerinin de destek verdi.



Editör: TE Bilisim