Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir
 MHP Samsun milletvekili Erhan Usta, Oktay Vural’ın yerine yeni MHP grup başkanvekili oldu.

Oktay Vural, geçtiğimiz aylarda grup başkanvekilliğinden istifa etmişti.

Grup Başkanvekilliği  Genel Başkanların birici dereceden temsil eden kişi. Genel başkanlar TBMM’de olmadıkları zaman o partinin milletvekillerinden ve parti politikalarından  sorumlu olurlar.

Erhan Usta kimdir:

Erhan Usta 1966 yılında Samsun Havza’da doğdu. İlk, orta, lise tahsilini Havza’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden Haziran 1988’de mezun oldu. Mart 1989’da Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığında uzman yardımcısı olarak göreve başladı. Kasım 1993’de Planlama Uzmanı oldu. Aralık 1997’de ABD Northeastern Üniversitesinde İktisat Politikası dalında yüksek lisansını birincilikle bitirdi. 57. Hükümet döneminde Başbakan Yardımcısı Sayın Devlet Bahçeli’nin ekonomi baş danışmanlığını yaptı. Devlet Planlama Teşkilatındaki (yeni ismiyle Kalkınma Bakanlığı) kariyeri Kasım 1999’da Finansman Dairesi Başkanı, Kasım 2001’de Yıllık Programlar ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdürü ve Haziran 2009’da Müsteşar Yardımcısı olarak devam etti. Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı iken 7 Haziran 2015 Milletvekilliği Genel Seçimi için 10 Şubat 2015’de görevinden ayrıldı. İstanbul Finans Merkezi Koordinatör yardımcılığının yanı sıra 10 yıl süreyle İç Denetim Koordinasyon Kurulu Üyeliği, kamu şirketlerinde yönetim kurulu üyelikleri, görevi gereği finans, vergi, muhasebe, sağlık, ilaç gibi alanlarda birçok kurul, komisyon ve konseyde başkan ve üye olarak çalıştı. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve üç kız çocuğu babasıdır. 

Kaynak: Net Tavır)



Editör: TE Bilisim