Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu'nda, yeni yargı paketi ile Yargıtay ve Danıştay'ın yapısını değiştiren yasa teklifi ele alındı. Birleştirilen teklifin geneli üzerindeki görüşmeler tamamlandı ve maddelere geçildi. Teklifin ilk 5 maddesi kabul edildi.
 
MHP'li Celal Adan, 17-25 Aralık'ın adalet için milat olduğuna dikkat çekti. Adan, hakim ve savcıların haysiyetiyle oynandığını, adaletin anasının ağlatıldığını söyledi. Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları sebebiyle 4 bakanın istifa ettiğini hatırlatan Adan, takipsizlik kararı verildiğini belirterek "17 ve 25 Aralık tarihin en büyük hırsızlık olayıdır.

Dört bakan istifa etmiş, ne olur savcı mahkemeye verse, suçları yoksa hakimler ayıklasa. Takipsizlik yakıştı mı Türkiye'ye? Neden mahkemeye gitmedi diye sordum, 'Yargıtay'dan korkulduğu için mahkemeye gidilmedi' dendi. Şimdi Yargıtay'daki yapı değiştirilmek isteniyor. Gönderin şunları mahkemeye suçları varsa çeksinler cezalarını. Bu süreç geçici. Karambole getirerek oy çokluğuna dayanarak bir şey yapmayın, bunlar ülkeye çok zarar veriyor." şeklinde konuştu. (CİHAN)

Editör: TE Bilisim