BDP milletvekilleri Ahmet Türk ve Ayla Akat Ata’nın İmralı’da Abdullah Öcalan ile bugün yaptıkları görüşme bir ilke de konu oldu. Görüşmeye katılan isimlerden Ahmet Türk en son 20 yıl önce Abdullah Öcalan’ın ile Lübnan’ın Bareliyas kasabasında bir araya gelmişti.

Abdullah Öcalan’ın 8 Haziran 1993’te Lübnan’ın Bareliyas kasabasında bir basın toplantısı düzenlemiş, toplantıya Türkiye ve yurtdışından çok sayıda siyasi ve gazeteci katılmıştı.

Öcalan’ın anılan toplantısında birlikte fotoğraf çektirdiği isimler şunlardı: “DEP Genel Başkanı Ahmet Türk, Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği lideri Celal Talabani ve Kürdistan Sosyalist Partisi Genel Sekreteri Kemal Burkay.”

20 yıllık aradan sonra söz konusu dört ismin konumu da pozisyonunda da değişikliler oldu. Abdullah Öcalan 14 Şubat 1999’dan bu yana İmralı Adası’da hükümlü olarak bulunuyor. Celal Talabani Irak Cumhurbaşkanı olurken, Kemal Burkay Türkiye’ye döndü ve Hak-Par Genel Başkanı oldu. Ahmet Türk ise BDP listesinden milletvekili seçildi.

MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Editör: TE Bilisim