2020 yılının ilk siyasi partisi Anadolu Birliği Partisi oldu. İş insanı Bedri Yalçın liderliğinde kurulan Anadolu Birlik Partisi, 2 Ocak 2020 tarihinde yaptığı başvuruyla resmi bir hal aldı. ABP, Yargıtay'ın faaliyette bulunan siyasi partiler listesinde, 82'nci parti olarak yer aldı.

AK Parti'de uzun yıllar siyaset yaptıktan sonra 2014 yerel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden Antalya Kemer Belediye Başkan adayı olan Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, 2 Ocak'ta resmen kurulan partinin teşkilatlanma sürecinin yoğun olarak devam ettiğini dile getirdi.

2020 yılının ilk partisi kuruldu! İşte adı

Dernekten partiye çevirdiler

Gazete Duvar'ın haberine göre, 'Anadolu Birliği Derneği' üzerinden çalışma yürüttüklerini ifade eden Bedri Yalçın, sivil toplum kuruluşlarının alanlarının daraltıldığına dikkat çekerek, "Biz de dernek çatısı altında yaptığımız faaliyeti bir adım öteye götürerek partiyi oluşturmaya karar verdik ve "Şimdi başka şeyler söylemek lazım" sloganıyla 2020 yılının ikinci gününde partimizi kurduk" ifadelerini kullandı.

 

7 bölgede 'bölge başkanlıkları' kurulacak

Partinin kuruluşunun ardından Anıtkabir'e kitlesel bir ziyarette bulunduklarını belirten Yalçın, "Atatürk'ü yok sayan bir iktidar milleti yok sayar. Biz Ata'mızın huzuruna çiftçimiz ile çobanımız ile çıktık. Şimdi örgütlenme çalışmalarımız devam ediyor. 7 bölgede 'bölge başkanlıkları' kuracağız. Bölge başkanlıkları üzerinden il ve ilçe başkanlıkları belirlenecek. Kısa zamanda teşkilatlanmayı bitirip çalışmalara koyulacağız" dedi.

 

31 Mart seçimleri adaylık süreci nasıl işliyor? 31 Mart seçimleri adaylık süreci nasıl işliyor?

2020 yılının ikinci gününde 82. parti kuruldu

2020 yılının ilk partisi olarak kayıtlara geçen Anadolu Birliği Partisi, Yargıtay'ın faaliyette bulunan siyasi partiler listesinde 82.'nci parti olarak yer aldı. AK Parti'den ayrılan eski bakan Ali Babacan'ın da hazırlıklarını sürdürdüğü partisini önümüzdeki haftalarda ilan etmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim