Çiller başbakan olsaydı Karadayı’yı görevden alacaktı

28 Şubat soruşturması kapsamında dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın ifadeye çağrılmasının yankıları devam ediyor. Refahyol hükümetinin Adalet Bakanı olan Şevket Kazan ise oldukça çarpıcı ifadelerle süreci değerlendirdi.

Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı

Şevket Kazan, “28 Şubat sürecinde İsmail Hakkı Karadayı ve diğer kuvvet komutanlarını görevden alacaktık ancak Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hükümeti kurma görevini Tansu Çiller’e vermedi” ifadelerini kullandı.

Şevket Kazan 28 Şubat soruşturmasında ifade vermek üzere dönemin komutanı İsmail Hakkı Karadayı’nın, aynı soruşturmadan tutuklu yargılanan Çevik Bir’in söylediklerine göre ifadeye çağrılmasının normal olduğunu kaydetti.

28 Şubat sürecinde İsmail Hakkı Karadayı'nın MGK üyesi olduğunu ve MGK toplantılarında konuşma görevini Güven Erkaya'ya verdiğini ifade eden Kazan, o dönem Karadayı ve diğer kuvvet komutanlarını ilk Yüksek Askeri Şura toplantısında görevden almayı planladıklarını söyledi.

Şevket Kazan, "O dönem, İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir, Erol Özkasnak ve Güven Erkaya'yı görevden alacaktık. Bunu hükümet yapacaktı. Ancak Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel bunu fark etti ve görevi Tansu Çiller'e vermedi. Hem de iki defa kendisine söz verdiği halde. Görevi Mesut Yılmaz'a verdi" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim