Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, TBMM Genel Kurulu'nda kendisinin de yer aldığı kavgaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Saral, genel kurulun stresli gergin bir ortamda çalıştığını ifade etti. Açıklamalarının farklı yorumlara yol açtığını savunan Saral, şiddeti benimseyen, şiddet yanlısı, sadece genel kurul değil hayatının tüm safhası şiddetle geçmiş bir Oktay Saral algısının yansıtılmaya çalışıldığını ileri sürdü.

'MİLLİ İRADEYİ, DEMOKRASİYİ DOĞRUDAN HEDEF ALAN, DARBE KALKIŞMASINA KARŞI, MİLLETE VERDİĞİMİZ SÖZDE DURURCASINA YASAMA İRADESİNİ FESADA UĞRATTIRMADIK'

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen AK Parti'li Oktay Saral, basının zatını hedef tahtasına haline getirdiğini iddia etti. Saral, HDP ve CHP'nin o gün ortaya koyduğu anarşizmi örterek Meclis Başkanlığı'nın ve yargının yetkisini devralmak suretiyle baskıncı basının milletin kürsüsünü işgal edenleri aklama gayretinde olduğunu savundu. Bu durumu 'kalpazanlık' olarak niteleyen Saral, o gün kapalı oturumda yaşananlardan dolayı hiçbir ideoloji amigosundan özür dilemediğini vurguladı. "Çünkü özür, sehven yapılmış bir hatanın karşılığıdır. Biz o gün milli iradeyi, demokrasiyi doğrudan hedef alan ideolojik ekalliyetin darbe kalkışmasına karşı, millete verdiğimiz sözde dururcasına yasama iradesini fesada uğrattırmadık."

'KAVGACI DEĞİL, MİLLETİN HİZMETKARIYIZ'

Toplumda yaşanan gerginlik ve strese şifa reçetesi olarak son tahlilde namazı telkin ettiğini ancak basının bunu çarpıttığını belirten Saral, "Evet ben psikolojik destek alıyorum; nereden mi? Secdeden, seccademden psikolojik destek alıyorum ve herkese tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

"İki günden beri özellikle olayın başlangıcı olarak görülen biz, Meclis Genel Kurulu'nda sabır taşı olsa çatlar." diyen Saral, bu kanun tasarısını milletin kendilerinden istediğini iddia etti. "Biz çok ama çok sabrettik. Derdimiz üzümü yemek." diyen Saral, kavgacı değil, milletin hizmetkarı olduklarını söyledi.

'OKTAY SARAL ŞAKACIDIR, İNSANİ MÜNASEBETLERİ ÇOK İYİDİR'

"Oktay Saral iyi bir insandır, kötü bir insan değildir. Oktay Saral şakacıdır, insani münasebetleri çok iyidir." diyen Saral, sorulara dini argümanlar üzerinden cevap vermesi dikkat çekti. "Psikolojik tedavi görüyor musunuz?" sorusuna Saral, "Benim kızgınlığım 5 dakika sürer. Biz dindar insanlarız. Günde beş vakit namaz kılıyorum, bu namazda o terapimi, öfke kontrolümü yapıyorum. Öfke kontrolünü böyle yenmeye çalışıyorum, gerekiyorsa psikiyatriste de gidebilirim. Bu ayıp birşey de değil. Gitmekten imtina etmem. Allah'a hamdolsun bizim öyle bir durumuz olmadı. Dini moral değerlerimiz bizi frenliyor." karşılığını verdi.

'O SIRADA TOKMAK GEÇTİ ELİME, ONU ATMAMASI İÇİN TOKMAĞI HASBEL KADER SALLADIM'

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın kendisine 'Psikobat' dediğini aktaran Saral, "Ama uslubu beyan aynıyla insan diyorum. Üzülüyorum, onunla da diyaloğu olan bir insanım." dedi. "Adımız çıkmış dokuza inmez sekize." diyen Oktay Saral, Sabahat Tuncel'in polise tokat atmışlığı olduğunu hatırlatarak "Bir hanım da hanımlığını bilmeli. O gün çıkan kavgada 'Mustafa Elitaş'a bağıran Sabahat hanımı gidip uyarayım dedim, uyarıyorum, beni dinlemiyor, çek git diyorum, gitmiyor. Ne yapayım hafifçe itekledim. Bir hanımefendiye dokunmak da yanlış bir şey, onu da kabul ediyorum. Ama sonra o menfur durum oldu. Ertuğrul Kürkçü geldi, Sabahat hanıma bir şey yapıyorum sandı, tuttu yakamdan, her şey bir anlık. İnanın kimse böyle bir şey yapmak istemez, bir karışıklık oldu ve oldu. Biri gongu almış, AK Parti milletvekillerine atacak, kızgınlık anı, akıl baştan gidiyor, o sırada tokmak geçti elime, onu atmaması için tokmağı hasbel kader salladım. Tahta bir tokmak." şeklinde konuştu.

'TOKMAK ATMIŞIM ALLAH'TAN İYİ Kİ YAPMIŞIM. ONU DA DRAMATİZE EDİYORLAR'

"Tokmak atmışım Allah'tan iyi ki yapmışım. onu da dramatize ediyorlar." diyen Saral, asıl kavgayı CHP'nin kongrelerinde gördüklerini ifade etti. "Sanki bütün herşeyi ben yapmışım böyle bir durum." diyen Saral, sık sık "İnanın ben kötü bir insan değilim." dedi.

Editör: TE Bilisim