Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
 CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 4′ncü yargı paketinin başbakanlıktan çıktığını belirterek, ‘Ama halen meclise gelmedi. Paket İmralı’ya mı? gitti Abdullah Öcalan mı inceliyor?’ dedi.

Karayolu ile İstanbul’dan Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesine giden CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’yi ilçe girişinde CHP Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü, Candan Yüceer, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan ile CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık ve çok sayıda partili karşıladı.

ÖCALAN’I GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YAPSIN

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Muharrem İnce, hükümeti eleştirdi. İnce şöyle dedi: “4′ncü yargı paketinin başbakanlıktan çıktı. Ama halen meclise gelmedi. Paket İmralı’ya mı? gitti. Abdullah Öcalan mı inceliyor? Hükümetin üstünde bir kurum mu burası. Öcalan adeta senato gibi davranmaya başladı. Yani başbakan’a Trakya’dan bir tavsiyem olacak. Süleyman Soylu’yu partisini katıp genel başkan yardımcısı yaptı. Numan Kurtulmuş’u partisine genel başkan yardımcı yaptırdı. Abdullah Öcalan’ı da alsın genel başkan yardımcısı yapsın. Abdullah Öcalan konuşuyor, başbakan susuyor. Neden susuyor bu konuda neden konuşmuyor. İsmet İnönü’nün bıyıklarını konuştun, Hürrem’in giysilerini konuştun, ekmeğimizin rengini konuştun, çocuk sayısını konuştun da bu konuda neden konuşmuyorsun. Bir başka konu daha çok önemli 1 Mart’ta tutanakların açıklanması gerekiyordu. İç tüzüğün 71′nci maddesi çok açık. 1 Mart 2003 tezkeresinde o mecliste bulunmuş, o kapalı oturumlarda bulunmuş ender milletvekillerinden birisiyim bende. O tutanaklar açıklansın ak koyun, kara koyun ortaya çıksın. O zaman başbakan olan Abdullah Gül ne demiş, Baykal ne demiş ben ne demişim. Bunlar açıklansın, milletin bunları bilmesi lazım. PKK biliyor, Abdullah Öcalan biliyor, bizim vatandaşımız bilmiyor. Geçmişte 10 yıl önce ne yaşamışız millet bunları bilsin. Meclis başkanı görevini yapmalı, Meclis başkanı AKP’nin memuru değildir. Yasamanın başıdır. Yasamanın başı olan kişi meclisin onurunu kurtarsın ve çıkıp ortaya tutanakları açıklasın.”

BALIK BAŞTAN HÜKÜMET BAŞBAKANDAN KOKAR

Açıklamasının ardından İnce, Marmara Ereğlisinde bulunan balık tezgahlarını gezdi ve balıkçılarla sohbet etti. Burada balık sohbeti başlayınca İnce, “Balık baştan, hükümet ise başbakan kokar. Bir yüzeyden beslenen balık vardır, birde dipten beslenen balık vardır. Yüzeyden beslenen balığın üst çenesi uzar. Dipten beslenen balığın ise alt çenesi uzar. Peki size bir soru balık AKP’li olursa neyi uzar. Balık AKP’li olursa dili uzar alttan, üstten, ortadan her yerden götürür” dedi. Muharrem İnce daha sonra partililerle hatıra resimi çektirdikten sonra ilçeden ayrıldı.

Editör: TE Bilisim