Adalet Bakanlığı 4. Yargı Paketi hazırlıklarını tamamladı. Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında, gerçekleştirilen Yargı Reformu Çalışma Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin 4. Yargı Paketi’nin imzaya açıldığını ifade etti.

Bakan Sadullah Ergin, ''Paketteki düzenlemeler müspet olarak değerlendirildi ve kabul edildi. Bir iki teknik redaksiyondan sonra Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılacak ve parlamentoya gidecek'' ifadelerini kullandı.

4. YARGI PAKETİ’NDE NELER VAR?

Peki, imzaya açılan 4. Yargı Paketi'nde neler var? Paket özellikle Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu'nun terör propagandası ve terör örgütlerine yardım ve yataklığa karşı düzenleyen maddelerde önemli değişiklikler getiriyor.

İŞTE PAKETTEKİ BAZI DÜZENLEMELER

- Sayın Öcalan gibi ifadelere verilen "suçu ve suçluyu övme" suçunda değişiklik yapılacak. Bu düzenleme ile bu kişilerin "şuçla bağlantılı olmayan kişisel özellikleri ve sözlerin cezalandırılmasına" son verilecek.

- AİHM'nin etkin soruşturma yürütülmediği konusunda Türkiye'yi mahkûm ettiği soruşturmalar yeniden açılabilecek. Türkiye'nin mahkûm olduğu Dink dosyası da yeniden açılabilecek.

- İşkence suçlarında zamanaşımı işlemeyecek.

- Halkı askerlik hizmetinden soğutma suçuna hapis yerine para cezası verilecek.

MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!

- Adli yardım alamadığı için dava açamayan kişilerin harç ödemeden dava açmalarına imkân tanınacak.

- Yakalama veya tutuklama işlemine karşı kanunda öngörülen başvuru imkânlarından yararlandırılmayan kimselere tazminat imkânlarından faydalanma hakkı getirilecek.

- Gözaltı ve tutukluluk süresi başka bir hükümlülüğünden indirilen kişiler, indirim yapılmayarak tazminat ödenmesini isteyebilecek.

Editör: TE Bilisim