Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet'e Türkmen Alevi ve Bektaşi Vakfı'ndan tam destek geldi. Türkmen Alevi ve Bektaşi Vakfı başkanı Özdemir Özdemir yeni hükümetten beklentilerini açıkladı.

Özdemir, Alevi yurttaşların istikrarlı giden bir toplum istediğini belirterek, "Reisi Cumhurumuzun, Sayın Binali Yıldırım’ın Başbakan olmasından sonraki yapıda çok büyük beklentileri var. Huzura, birliğe, kardeşliğe ihtiyacımız var. Alevi yurttaşların da sorunu önümüzdeki süreçte çözüleceğine eminim." dedi.

Yeni kabineyi değerlendiren Özdemir, "Yeni kurulan hükümet ile birlikte alevi canlar daha mutlu, daha umutlu." ifadelerini kullandı. Özdemir, şöyle devam etti: "Devlette devamlılık esastır. Ulaştırma Bakanı döneminde gerçekten icraatçı bir Bakan’ın Başbakan olması, Erzincan bölgesinde Alevi canlarla içli dışlı olması, Bakan olduğu günden bu yana Alevilerin en rahat ulaştığı bakanlardan biridir Sayın Binali Yıldırım. İcraatlarını Türkiye biliyor. Türkiye’ye bir atılım kazandırdı. Bunu geçmişte Özal yaptı, AK Parti hükümeti içindeki icraatları da şimdiki Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım yaptı."

Özdemir, siyasetin gündemindeki önemli konu başlıklarına da değindi. "Parlamenter sistem hantal" tespitini yapan Özdemir, başkanlık sisteminin Türkiye için faydalı bir yönetim şekli olduğunu ifade etti. Özdemir, görüşlerini şöyle dile getirdi: "Rahmetli Türkeş de, Muhsin Yazıcıoğlu da sık sık başkanlık sisteminin gelmesi gerektiğini dile getiriyordu. Parlamenter sistem hantal bir sistem, devlette işleyişin yavaş olduğu bir sistem. Başkanlık sistemi faydalı olduğu için bu ülkeye gelmesini istemişlerdir. Günümüzde Sayın Reisi Cumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi de aynısını istiyor. Kılıçdaroğlu, Demirtaş tepki koyuyor. Anlayıp dinlemeden muhalefet yapmak çok yanlış. Şöyle bir şey vardır: Kendileri proje üretemeyen kişiler hep karalamayla geçmiştir hayatları. Onun için 65. Hükümetin çok başarılı olacağından eminiz. Bakanlar Kurulunun güçlü olması… Kısacası AK Parti kendini yeniliyor. Bundan dolayı da sürekli başarılı."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede getiremezsiniz" sözlerine de tepki gösteren Özdemir, "Hak, Muhammed, Ali diyen kişi kimsenin kanını akıtamaz; kimse de onun kanını akıtamaz. Biz kimin kanını akıtacağız? Kim bizim kanımızı akıtacak? Sayın Kılıçdaroğlu toplumu terörize etmeye çalışıyor. HDP kafasıyla siyaset yapmak yanlış. Sayın Kılıçdaroğlu oradan gidecek HDP’nin eş genel başkanı olacak, Demirtaş’ın yanında siyaset yapacaklar. Bu bir siyasi genel partinin genel başkanına yakışmayacak bir üslup, bütün Türkiye’deki yaşayan alevi canları son derece üzmüştür." değerlendirmesiin yaptı.

"ALEVİ TOPLUMUNUN GÖZÜNDE CHP İLE HDP'NİN HİÇBİR FARKI YOK"

HDP ve bazı CHP'li milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne yaptıkları başvuru ile ilgili tartışmalarla ilgili ise Türkmen Alevi ve Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir Özdemir şöyle yorumladı: "Alevi toplumunun gözünde CHP ile HDP’nin hiçbir farkı yok Bunlar akşamları masa başında konuşup akşam dilekçeleri hazırlayıp sabah Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapacaklarını biz zaten biliyorduk."

Özdemir, paralel yapılanma ile mücadele konusunda Alevi toplumunun hassasiyetlerini de şöyle anlattı: "Gezi olaylarından önce, Alevilik ayrı bir dindir diye Almanya bütçesine 30 milyon Euro gibi büyük bir para koydu. Bunu da Türkiye’de birtakım maşa Alevi kuruluşlarıyla birlikte Türkiye’ye soktular. Sokulan bu paraları da Türkiye'yi terörize ettirmek için kullanan kuruluşlar oldu. Bunun örneği de gezi olayları… Gezi olaylarına katılan Alevi kuruluşlarının tek tek incelenmesini istiyorum. Bazı Alevi vakıflarının, bazı Alevi federasyonlarının özellikle İstanbul’da paralel yapının kurduğu bir Alevi federasyonunun hesaplarının incelenmesini istiyoruz. Çünkü Gezi olaylarında aktif rol aldılar. AHİM’de en son verdiği karar Alevi yurttaşlarının kafasında da çok büyük soru işareti oluşturdu. 200 küsur kişi, cemevlerinin ibadethaneye açılması için AHİM’e başvuruyor. AHİM'in 'Alevilik ayrı bir dindir' diye vermiş olduğu karar şüphe uyandırıyor."

Özdemir, siyasi partilerin Alevi toplumuna yönelik bakış açısını da değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde önderlik ettiği Alevi Çalıştaylarını hatırlatan Özdemir, "Hiçbir hükümet Alevi canlar mevcuttaki 14 senedir devam eden AK Parti iktidarı hükümeti kadar el uzatmamıştır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizi ilk topladığında bize çok samimi, candan ve 4 buçuk saatini de bizlerle geçirdi, bizi muhatap aldı. Taleplerimizi sunduk, Çalıştaylarımız oldu. Cumhurbaşkanı olduğu dönemde de Erdoğan, külliyede ilk Alevi canlara Muharrem ayı iftarı düzenledi. Bunu muhalefetin başında bulunan sözde aleviyim diyen Kılıçdaroğlu bizleri haramzedelikle suçladı. Sayın Cumhurbaşkanımız bizi sofrasına davet etti, bizim sorunlarımızı dinledi. Ama Kılıçdaroğlu bizi haramzadelikle suçladı." ifadelerini kullandı.Cihan

Editör: TE Bilisim