“Gönüllüler bir adım öne çıksın”…

Hoca’nın Kıbrıs Barış Harekatı sırasında ABD ile yaşadığı gerçek bir hadiseyi daha sizlerle paylaşmak istiyorum..

İyi okuyun zeki ve kurnaz devlet adamını!

“1974 yılı…

CHP-MSP koalisyon hükümeti..

Kıbrıs Barış Harekatı’ndan önce İskandinav ülkelerine giden Başbakan Bülent Ecevit'in Londra‘ya gitmesi ile vekil Başbakan olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, havaalanında komutanlarla toplantı yapmış ve çıkarma emrini vermişti.

Bu haberi alan Amerika, Türkiye'yi 6. filo ile tehdit etmiş ve harekât olursa 6. filonun ülkemize saldıracağı tehditinde bulunmuştu. Toplantıdan sonra komutanlar Esenboğa Havalimanı'ndan uğurlanışının ardından Başbakan vekili olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, devrin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Semih Sancar'a ‘harekâtı derhal başlatın’ emrini vermiştir.

Bu emrin alınmasından yarım saat sonra ‘ABD'nin 6. filosunun İtalya'dan Akdeniz'e açıldığı’ şeklinde bir istihbarat gelmiştir. Bu istihbaratı duyan Erbakan yine Esenboğa Havalimanı'nda pilotlara hitaben bir konuşma yapmıştır.

Toplam 173 pilot U şeklinde sıralanmıştır. Ortada Erbakan'ın yanında Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları vardır.

Erbakan, 6. filonun 15 parça gemiden oluştuğunu, en büyüğünün ise Kennedy uçak gemisi olduğunu, her geminin bacasından bir pilotumuzun dalış yapacağını, Kennedy uçak gemisine ise iki pilotumuzun kamikaze pilotları gibi saldırıp saf dışı bırakacaklarını, bu nedenle 16 gönüllü pilota ihtiyaç duyulduğunu söylemiş ve gönüllülerin bir adım öne çıkmasını istemiştir.

Orada bulunan toplam 173 pilotumuzun hepsi derhal üç adım öne geçmiştir.

Erbakan ‘İkinci emri bekleyin’ der ve bundan 15 dakika sonra gelen ikinci istihbarat: ‘ABD'nin 6. filosu olduğu yerde demir attı’ Gerçekten de çıkarma yapılır ama Amerika 6. filoyu göndermeye cesaret edemez" şeklindedir.

31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi

İşte Erbakan Hoca buydu…

Toplantıdan sonra komutanlar Erbakan'a neden böyle bir talepte bulunduklarını sorunca, Hocamız; "Şu anda burada yaşanan hadisenin istihbaratı Pentagon’a gitmiştir ve onlar bunu değerlendireceklerdir" cevabını verir.

Gerçekten de çıkarma yapılır ama Amerika 6. filoyu göndermeye cesaret edemez.

Editör: TE Bilisim