Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 55 milletvetili ile birlikte yeni bir parti kuracağı iddia edilmişti. Kulisleri hareketlendiren bu haber yayılınca gözler bir kez daha Gül cephesine çevrildi. Yine geçtiğimiz günlerde Gül'ün Kılıçdaroğlu ile 3 saati aşkın bir görüşme yapması spekülasyonlara yol açmıştı.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, merak edilen konuyla ilgili önemli karar anlarında hep 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanında yer alan isim ile görüştü. Gül'ün parti kuracağı iddiasını soran Sarıkaya, aldığı yanıtı "Gül'ün partisi" başlıklı köşe yazısında aktardı:

"TAM BİR TELİ SAÇMASI"
"(...)Soruyu sormamla başladı, bitene kadar tepkisini sert dille sürdürdü. Dedi ki, “Yalanın dik alası… Tam bir deli saçması… Bir deli kuyuya bir taş attı, 40 akıllı çıkarmaya çalışıyor…”

Durmadı, “Kimmiş bu 55 milletvekili?” diye devam edip ekledi: “Ne böyle bir kararı var ne bu yönde bir adımı, girişimi, beklentisi… Dedim ya deli saçması ve uydurma bir iddia…”
Neden yalanlama yoluna gidilmediğini sordum, yanıtı ilginçti:
“Yalanlayacağın iddianın da bir ciddiyeti olmalı…”

31 Mart seçimleri adaylık süreci nasıl işliyor? 31 Mart seçimleri adaylık süreci nasıl işliyor?

Son günlerde Anadolu’da birilerinin Abdullah Gül ve Ali Babacan adına parti kurma faaliyeti yaptığı haberlerinin geldiğini ilettim. “Ali Bey'i (Babacan) bilmem, ama Abdullah Bey'in (Gül) böyle bir uğraşı yok. Bundan da eminim…”
Kapatırken de aynı cümleyi tekrarlıyordu:
“Deli saçması, deli saçması…”

Editör: TE Bilisim