Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, AK Parti Hükümeti’nin TBMM’ye gönderdiği Güvenlik Yasası Tasarısı'nı eleştirdi. Adan, "Gezi olayları ve 17-25 Aralık sendromundan kurtulamayan hükümet hukukla, mahkemelerle, adaletle yapamadığını bu yasa ile yapmaya çalışmaktadır. Hırsızı yakalayan polisleri hukuk çerçevesinde alt edemeyen bu zihniyet, çıkardığı yasalarla karşıt gördüğü herkesi temizleme operasyonuna girişmektedir. Bu yasa net bir biçimde tasfiye operasyonuna uydurulmuş bir kılıftır." dedi.

Güvenlik Yasası Tasarısı’nın, ülkenin ve milletin güvenliğinden çok iktidarın kendi güvenliğini sağlama almak, kendi hukuksuzluğunun ve defolarının üstünü örtmek için hazırlanmış bir yasadan ibaret olduğunu vurgulayan Celal Adan, yazılı değerlendirmesinde, "Ellerinden gelse Malta’ya sürgün edecekleri emniyet mensuplarını sudan sebeplerle zorla emekli ederek kendilerini kurtarmak istemektedirler. Bu yasa net bir biçimde tasfiye operasyonuna uydurulmuş bir kılıftır." ifadelerini kullandı.

MHP’li Adan sözlerine şöyle devam etti: "Güvenlik Yasası’na gerekçe olarak gösterilen liyakat açıklaması hikâyeden ibarettir. Neye göre, kime göre liyakat sorularının cevabı bellidir. Sadece Emniyet Teşkilatında değil bürokrasinin her basamağında ‘bizden olanlar ve olmayanlar’ ayrımı had safhaya ulaşmıştır. Neredeyse bütün devlet memurları iktidar tehdidi altındadır. Bu iktidarın gözünde herkes potansiyel bir tehdittir."

'BÖLGEMİZDE ÇIKARLARI VE HEDEFLERİ OLANLAR AKP SAYESİNDE İHYA EDİLMİŞLERDİR'

Sözde çözüm sürecinde gelinen noktanın; MHP’nin uzun yıllardır dile getirdiği ikazlarındaki haklılığını bir kez daha gösterdiğine dikkat çeken Adan, şöyle devam etti: "Teröristin ve bölücülerin elinde oyuncak olan AKP Hükümeti, durumu idare etmek için her geçen gün milli devlet geleneğimizden ve bizi devlet yapan olmazsa olmazlarımızdan taviz vermekte, geri adım atmaktadır.

Bölgemizde çıkarları ve hedefleri olanlar AKP sayesinde ihya edilmişlerdir. Ortadoğu’ya yeni bir şekil vermek isteyenler AKP sayesinde meydanı boş bulmuşlardır. Türk düşmanları ne yazık ki cesaretlerini AKP’den almaktadırlar. Türkiye ne yazık ki bizzat Başbakan Yardımcısı’nın dilinden teröristin itibarını düşünür hale gelmiştir. Terörist başının itibarı için kaygılananlara sormak istiyoruz: Türkiye’nin ve milletimizin itibarı, onuru ve istikbali için de aynı kaygıyı taşıyor musunuz?

Türk askerini peşmergenin eğitimi için görevlendirmek nasıl bir akılla izah edilebilir? Peşmerge denilen adamlar yıllarca Kandil’de PKK’ya yardım ve yataklık edenler değil midir? İmralı canisine sekretarya tahsis etmek nasıl bir gaflettir? Teröriste tazminat ödemek, dağdakilere kamuda kadro vermek, Anayasa'dan Türk ifadesini çıkarmak; ne tür bir Türk düşmanlığı ile izah edilebilir?"

'BU İKTİDAR HERKESTEN ÖNCE MİLLETİMİZDEN ÖZÜR DİLEMELİDİR'

Birkaç oy için herkese yaranma, isyancılardan, bölücülerden ve memleket düşmanlarından özür dileme hastalığına yakalanan Başbakan Davutoğlu’nun en büyük özrü millete borçlu olduğunu vurgulayan Adan, "Türkiye’yi her alanda ‘etkisiz eleman’ durumuna düşüren, devletimizin iradesini yabancı güçlere ve bölücülere teslim eden bu iktidar, herkesten önce milletimizden özür dilemelidir." dedi.

Editör: TE Bilisim