Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, İmralı Adası’nda terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın kendilerini, yuvarlak bir masada karşıladığını söyledi.
DTK Başkanı Ahmet Türk, sorunların köklü çözümü konusunda Öcalan'ı yeni bir sürecin başlatılması konusunda kararlı gördüğünü söyledi. Terör örgütü PKK çizgisindeki kapatılan, "Roj TV"nin yerine aynı frekanstan yayın yapan 'Nuçe ‘ kanalına konuşan Ahmet Türk, Öcalan ile 3 Ocak’ta yapılan görüşme ile ilgili izlenimlerini anlattı.
Görüşmeleri yeni bir dönem, yeni bir başlangıç olarak değerlendiren Türk, toplumda bir hayal kırıklılığının da yaratılmaması gerektiğini dikkat çekti. Türk, " Öcalan'ın uzun bir tartışmadan sonra bu noktaya geldiğini gözlemledim. Ben bu sürecin daha iyi hazırlandığı inancındayım. Kendisini gayet iyi, moralini iyi gördüm” dedi.
Öcalan’ın çözüm için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğunu söyleyen Türk, ancak bir tasfiye mantığı ile asla yol almayacağı görüşünü dile getirdiğini vurguladı. Türk, “Bu süreç çok ciddi bir noktaya gelmeseydi, bizim İmralı’ya gidişimiz de çok kolay olmazdı. Ama bazı müzakereler yapılmış, her şeye bitmiş gibi bakmamak lazım” dedi.
Yeni bir dönemin başladığına işaret eden Türk Öcalan'ın,“Yurttaşlık konusundaki, Anayasa maddesi kısa olmalı, birçok şeyi yazmaktansa herkesi kucaklayan bir yaklaşım esas alınmalı. Yurttaşlığı esas alan bir yaklaşım olmalı. Halkların ortak değerlerini ortaya çıkarması durumunda, halkların yakınlaşması durumunda bugün Ortadoğu’da ve dünyada yaşanan olaylar yaşanmaz. Yoksa milliyetçi, ulusçu yaklaşımla Ortadoğu’dan daha çok tehlikeli bir süreç yaşanabilir” dediğini ifade etti.
Türk, Öcalan’ın gelişmeleri olabildiğince takip ettiğini, gazeteleri okuduğunu, zaman zaman İmralı Cezaevi’ndeki tutsaklarla görüşmeler yaptığını da sözlerine ekledi. Türk, Öcalan’ın, Suriye'de Arap halkı ile diyalog ve dayanışma içinde olunması gerektiğini de söylediğini belirtti.
Editör: TE Bilisim