Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
Avrupa Parlamentosu'nda, PKK lideri Abdullah Öcalan ve PYD üyelerinin fotoğraflarının yer aldığı sergiye AK Parti ve CHP’den tepkiler gelmeye devam ediyor.
Cihan Haber Ajansı’nın sorularını yanıtlayan AK Parti Manisa milletvekili Selçuk Özdağ, "Yapılan büyük bir skandal" diyerek Avrupa Parlamentosu'na sert tepki gösterdi.

Almanya, İtalya ve Belçika’da da benzer skandalların yaşandığını hatırlatan Özdağ, Avrupa ülkelerinin çeşitli terör örgütlerini desteklediklerini söyledi.
Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avrupa Parlamentosu’nun bu birinci değil, ikinci değil, üçüncü değil. Bir çok aynı şekilde kalkınmakta olan ülkelere veya kendileri için tehlikeli buldukları ülkelerdeki çeşitli argümanları, çeşitli terör örgütlerini destekliyorlar. Fehriye Erdal’a ne yaptıklarını biliyoruz. Ardından DHKP-C’ye, illegal örgütlere ne yaptıklarını biliyoruz. Yıllarca PKK’yı beslediklerini biliyoruz. Aynı şekilde orada sergilerin açılmasına göz yumduklarını, bunlara müsamaha gösterdiklerini, daha önce Fransa Devlet Başkanı Hollande’ın öldürülen üç PKK yandaşı kadınla görüştüğünü kendisinin itiraf ettiğini biliyoruz. O nedenle Avrupa Parlamentosu’nun yaptıklarını kınıyoruz."

Özdağ, bundan sonra bu tür skandallarla karşılaşmamak için yapılması gerekenleri de şöyle anlattı:

"Dışişleri Bakanlığımız çok ciddi çalışmalı. 5 milyona yakın Türk, Dünya’nın her yerindeler. Arjantin’den Almanya’ya. Özellikle bunun üç milyonu Avrupa’da yaşıyor. Daha ciddi lobiler kurmalıyız, daha ciddi dernekler, odalar, vakıflar, sendikalarla parti temsilcilikleri, AK Parti, CHP ve MHP partiler birlikte hareket etmeliyiz. PKK terör örgütünün karşısında olan her Kürdü, her Zaza'yı, her Arabı Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşı olan, Türkiye’nin üniter yapısını isteyen herkesi bir ve beraber olmaya davet ediyoruz."

"TÜRKİYE'NİN MÜCADELESİNİ DÜNYANIN YALNIZ BIRAKMAMASI LAZIM"

Avrupa Parlamentosu’na bir tepki de Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Üyesi CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer’den geldi.
AP yetkililerinin sergiye mazeret olarak "Onlar IŞİD ile mücadele eden Kürtler" açıklaması getirdiklerini belirten Çakırözer, bu yaklaşımın doğru olmadığını vurguladı. Çakırözer şunları söyledi:

"IŞİD küresel bir terör örgütü. Hepimizi tehdit eden, kendi insanlarımızın Ankara’da, İstanbul’da ama sadece Türkiye’de değil tüm Dünya’ya zarar veren Paris’ten, Brüksel’den tutun Amerika’ya, Suudi Arabistan’a uzanan vahşi bir terör örgütü. Orada sadece bizim değil Avrupa Birliği’nin de terör örgütü olarak kabul ettiği PKK’nın, şu anda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilmiş olan liderinin fotoğrafları var. PKK Avrupa Birliği’nin terör listesinde ve bunun böyle olduğunu da bizler ne zaman Avrupa’yı yeterli destek vermiyor diye eleştirsek onlar hemen 'PKK bizim terör listemizde' diye kendilerini savunuyorlar. Sanki gerekçesi bir terör örgütü ile mücadele amaçlı bir sergi gibi gözüküyor. IŞİD ile hepimizin mücadele etmesi lazım ama aynı şekilde PKK ile de Türkiye’nin mücadelesini Dünya’nın yalnız bırakmaması lazım."

Bir terör örgütü ve onun liderini, sempatik, meşru gösteren yaklaşımların ülkelerin terör ile mücadele vizyonu ile örtüşmediğin altını çizen Çakırözer, Avrupa Parlamentosu’nun ne yapmak istediğini ise, "Amerika Birleşik Devletleri , her ne kadar konjonktürel de olsa, Suriye’de PKK’ya yakınlığı ile bilinen PYD ile onun silahlı kanadı ile işbirliği içinde. Bunu da saklamıyorlar. Açık açık 'Bunlar bizim ortağımız' diyorlar. "IŞİD ile mücadelede önemli çalışmaları var' diyorlar. Muhtemelen ABD ile yürüdüğüne inandıkları bu işbirliğini Avrupa cephesine belki taşımak istiyorlar." sözleriyle yorumladı.
Cihan

Editör: TE Bilisim