Kıvrak’ın istifasının ardından başkanvekili olarak teşkilatın başında bulunan isim Ali Şekerci, “İstifalar yeni atanacak ilçe başkanının kendi ekibini kurması, daha rahat çalışabilmesi için alınmış bir karardır” dedi. Genel Merkez ise Muratpaşa İlçe Başkanlığı için adı geçen üç ismi Çarşamba günü Ankara’da ağırladı.

AK Parti, Muratpaşa İlçe Başkanı Kıvrak’ın istifasının ardından ilçe yönetimini tamamen boşalttı. Kongrede seçilen 30 asil 30 yedek olmak üzere 60 kişilik ilçe yönetimi olduğu gibi istifa etti. Başkanvekili Ali Şekerci, istifaların partisinin genel merkezince yapılacak ilçe başkanı atamasına bağlı olarak yeni ismin kendi ekibini kurması için alınmış bir karar olduğunu söyledi. İstifalarını bunun dışında bir yoruma kapalı olduğunun altını çizen Şekerci, istifa kararın il yönetimiyle yapılan toplantılar sonucunda ortaklaşa alındığını kaydetti.

Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?

Şekerci, Muratpaşa İlçe Başkanlığı’na atamanın gelecek hafta içi beklendiğini söyledi. İlçe Başkanlığı için AKP Muratpaşa Belediye Meclisi gurup sözcüsü Dr. Abdullah Işıkhan ve İl Yönetimi Kurulu üyeleri Rıza Sümer ve Mustafa Atılgan’ın isimleri geçiyor. Üç isim, Teşkilat Başkanı Ali Çetin’le 6 Mart Çarşamba günü Ankara’ya giderek bir dizi temaslarda bulundu. İlçe örgütünün bu görüşmeden sonra istifası Genel Merkez’in ilçeye yapılacak atama noktasında görüşmeleri tamamladığı ve karar aşamasına geldiği yorumlarına neden oldu.

Editör: TE Bilisim