Yerel seçimler öncesinde Türk milletine uyarılar!.. Yerel seçimler öncesinde Türk milletine uyarılar!..
AK Parti Milletvekili Recep Özel, iktidar partisi olarak ‘kötü kanun’ yapma haklarının olduğunu savundu. Meclis kürsüsündeki konuşmasında Özel, "Yani siz ‘Bu yasa, iç güvenlik çok kötü bir yasa’ diyorsunuz. Kötüyse bırakın, kötü yapma hakkımız var." dedi. CHP’li Levent Gök, "Siz buraya gelip de ‘biz hata yapma hakkımızı kullanıyoruz’ derseniz bu olmaz. Biz muhalefet olarak diyoruz ki hata yapmayın." diye tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulu’nda ‘hata yapma hakkı’ tartışması yaşandı. MHP Grubu önerisinin aleyhinde söz alan AK Parti İsparta Milletvekili Recep Özel, Meclis çalışmalarının bitmesine 25 gün kaldığını ifade ederek muhalefetten yapılan araştırma önergelerinin kabul edilse dahi teknik açıdan bunların işleme konulamayacağını savundu. Sürenin yetmeyeceğini kaydeden Özel’e MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, "İç Güvenlik Paketi’ni çekin, onun yerine bunu tartışalım" demesi üzerine Özel, "İç Güvenlik yasasını bugün görüşeceğiz. Yani siz ‘Bu yasa, iç güvenlik çok kötü bir yasa, vatandaş karşı’ diyorsunuz. Kardeşim, kötüyse bırakın, kötü yapma hakkımız var" diye karşılık verdi. Mehmet Günal, “Bizim de uyarma hakkımız var.” derken Recep Özel şöyle devam etti: "Vatandaşa gittiğimiz zaman seçimde hesabımızı verir, siz de gelirsiniz iyi kanunu yaparsınız, bundan dolayı oy kazanırsınız. Bundan dolayı bizim bir oy kaybımız olacaksa siz gelirsiniz, bunu düzeltirsiniz. Tabii iktidar olma gibi bir niyetiniz olmadığı için bunu geçirtmeyelim diye diyorsunuz."

"ANA MUHALEFETİN SİZE HATA YAPTIRMAMA HAKKI VAR"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, sataşma olduğu gerekçesiyle söz alarak kürsüye gelerek şunları söyledi: "Az önce konuşan muhalefet partisi sözcülerine karşılık iktidar partisi sözcüsü şu Mecliste hiç konuşulmaması gereken bir cümleyi kullandı, dedi ki: ‘Bırakın da hata yapalım’. Değerli iktidar partisi mensupları, iktidar partisinin hata yapmaya hakkı var mıdır? İktidar partisinin hata yapma lüksü var mıdır? Siz hata yapma lüksü içerisinde kendinizi görürsünüz ama muhalefetin de size hata yaptırmama hakkı vardır."

"ONLARIN GÜNAH İŞLEME ÖZGÜRLÜĞÜ VAR"

Mehmet Günal araya girerek "Günah işleme özgürlüğü var onların" demesi üzerine Gök, devamla "İktidar partisi diyor ki, ‘Bırakın da hata yapalım’. Böyle bir şey olabilir mi? Hata yapmadan buradan sıfır hatayla her şey çıkacaktır. Onun için, biz, muhalefet olarak görevimizi yapıyoruz. Anlatıyoruz dilimiz döndüğünce, tekrar anlatıyoruz, tekrar anlatıyoruz ama siz buraya gelip de "Biz hata yapma hakkımızı kullanıyoruz." derseniz bu olmaz. Biz muhalefet olarak diyoruz ki hata yapmayın." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim