MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, 28 sürecinde imam hatiplerin kapatıldığını, cemaatlerin suç örgütü gibi lanse edilerek dindar insanların baskı altına alındığını belirtti. Tüfenkçi, ayrıca bu dönemde ülke gençlerinin alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklar edinmeye başladığını savundu.

        Bülent Tüfenkçi, Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ile Yeşilyurt ilçesi Gedik Mahallesi'ni ziyaret etti. Gedik Mahallesi Eğitim ve Kültür Derneği’nde vatandaşlarla bir araya gelen Tüfenkçi, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi.

        Tüfenkçi, burada yaptığı konuşmada, 'post-modern darbe' olarak tanımlanan 28 Şubat sürecinde yapılan uygulamaları eleştirdi. Sürecin bir neslin yok oluşuna sebep olduğunu söyleyen Tüfenkçi, şöyle devam etti: “İmam hatipler ile Kur’an kursları kapatıldı. Cemaatleri suç unsuru olarak gördüler. Doğu ve Güneydoğu’da terörün bu kadar rahat ve geniş çaplı olmasının sebebi 28 Şubat’tır. Hizbullah gibi bir örgüt ortaya çıkartılarak mütedeyyin insanları pasifize ettiler. Van’da 28 Şubat’tan önce 4 bin 500 tane imam hatipli vardı, 2000’li yılların başında ise bu sayı 200’e düştü:”

        Dini değerlere mesafe koydurulması sonucu gençlerin alkol, uyuşturucu, kumar gibi kötü alışkanlıkların kucağına itildiğini vurgulayan Tüfenkçi, “Türkiye genelinde 28 Şubat ile beraber gençlerimiz manevi bir boşluk içerisine düşmüştür. Bununla beraber gençler alkol, uyuşturucu ve daha birçok kötü alışkanlık edinmeye başladı. Toplumların en büyük eksikliği nesil emniyetinin olmamasıdır. Kendi çocuklarımız da dâhil olmak üzere en büyük endişemiz nesillerimizin manevi eksikliğidir. İşte bu noktada sizler gibi bu tür derneklerde gönüllü olarak hizmet veren, bu bilincin farkında olan arkadaşlarımıza çok önemli rol düşmektedir. Biz siyasetçilere de düşen sizleri desteklemek ve bu bilinçte hareket etmektir. Siyasetçilerin bu girişimlerde bulunması doğru olmayabilir. Ancak sizlerin tıkandığı noktada önünüzü açmak siyasetçilerin görevidir diye düşünüyorum.” diye konuştu.

        AK Parti olarak insanların mutluluğu için siyaset yaptıklarını anlatan Tüfenkçi, “Geçmişte olduğu gibi ‘insan devlet için’ değil ‘devlet insan için’ ideolojisiyle hareket ediyoruz. Dolayısıyla Gedik Mahallesi’nde yapılacak olan imar çalışmaları için mahalle sakinlerinin rızası gerekmektedir. Elbette ki çocuk parklarına da oyun alanlarına da ihtiyaç duyulmaktadır. Zamanında planlı bir yerleşim olmadığı için bugün büyük sıkıntı yaşanmaktadır. Bu sıkıntılar, kısa vadeli bir çalışma ile çözülemez ancak uzun vadede halkımız ile istişare edip bu noktada çalışmalar yapmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

        Tüfenkçi, Yeşilyurt ilçesinin en dinamik yerleşim alanı Gedik Mahallesi'nde çarpık yapılaşmanın, Kentsel Dönüşüm Projesi ile çözülebileceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim